x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Iovan - Se trage iar in Primaverii

Cazul Iovan - Se trage iar in Primaverii

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    24 Oct 2005   •   00:00
Cazul Iovan - Se trage iar in Primaverii

Zi esentiala pentru lamurirea cazului Iovan. Probe-surpriza anuntate de adversarii familiei celebrei creatoare de moda si o reconstituire in plina noapte ar putea face diferenta dintre legitima aparare si crima.

Zi esentiala pentru lamurirea cazului Iovan. Probe-surpriza anuntate de adversarii familiei celebrei creatoare de moda si o reconstituire in plina noapte ar putea face diferenta dintre legitima aparare si crima.

Sotii Romanita si Adrian Iovan vor avea astazi o noua zi de cosmar. Dimineata cunoscutei familii se anunta extrem de furtunoasa, cu dezvaluiri ce ar putea schimba mersul anchetei. Sau cel putin asa promite avocatul partii adverse, Mariana Stefan. Noaptea cei doi vor fi obligati sa retraiasca fiecare clipa a intalnirii fatale cu hotul Bogdan Florin Iancu, omorat in urma cu trei saptamani. Reconstituirea evenimentelor va incepe in jurul orei 3:00 dimineata, cand procurori, avocati si specialisti criminalisti vor incerca sa refaca din bucati circumstantele in care s-a produs moartea recidivistului venit la furat.

SURPRIZE. In ultimele zile, avocatul surorii lui Bogdan Iancu a lasat sa se inteleaga ca detine date extrem de importante care ar putea arunca in aer apararea familiei Iovan. Ba chiar a fost lansata catre opinia publica ideea ca Bogdan Iancu nu s-ar fi dus la furat in luxoasa vila din Primaverii. Romanita Iovan a primit chiar scrisori de amenintare de la puscariasi, care cred ca intre Bogdan Iancu si familia Iovan ar fi existat o legatura anterioara diminetii de 6 octombrie. Toate acestea au ramas pana acum numai la stadiul de speculatii. Avocatul Mariana Stefan a promis insa ca astazi lucrurile s-ar putea schimba. "Voi face dimineata o dezvaluire socanta. Total neplacuta pentru familia Iovan. Nu pot spune deocamdata despre ce este vorba, pentru ca nu as mai lua prin surprindere partea adeversa", ne-a declarat avocatul.

RECONSTITUIREA. In aceasta noapte se va trage din nou in casa familiei Iovan. Sub privirea catorva zeci de ochi, Romanita Iovan se va "trezi" si va striga din nou: "Iubire, hotii!". Langa ea vor fi procurori, avocati, criminalisti si, nu in ultimul rand, sotul. Toti, in incercarea de a reface pas cu pas momentele petrecute in urma cu trei saptamani in casa din Primaverii. Un barbat de statura lui Bogdan Iancu va aparea in usa dormitorului sotilor Iovan si va parcurge apoi tot traseul stabilit pe baza declaratiilor de la dosar. Adrian Iovan isi va juca propriul rol, va urmari hotul, isi va lua arma de vanatoare din rastel si va iesi pe terasa garajului, pentru a-i speria pe cei care i-au calcat casa. Momentul intalnirii dintre proprietar si hot, fatala pentru cel din urma, va fi repetat in cadrul reconstituirii, pana cand toti cei prezenti vor ajunge la o concluzie.

ATENTIE, FOC! Chiar se va trage, insa de aceasta data cu cartuse golite de alice si sub atenta supraveghere a autoritatilor. Anchetatorii vor auzi astfel si cat de puternic este zgomotul produs de arma. De la ce distanta putea fi el auzit? Surse judiciare ne-au spus ca pentru momentul descarcarii armei se va folosi un manechin, asa cum s-a intamplat si intr-un alt controversat dosar, cel al mortii milionarului Mihai Erbasu. De asemenea, in loc de sange, autoritatile vor folosi un lichid asemanator ca vascozitate si culoare pentru a observa daca aceasta pata se poate vedea de la fereastra Romanitei. Pilotul va trebui sa loveasca papusa de multe ori cu teava pustii Winchester Pump Action pentru a nimeri exact situatia pe care a povestit-o pana acum anchetatorilor. Se va descarca arma in urma lovirii? De raspunsul la aceasta intrebare va depinde intreaga evolutie a cercetarilor.

×
Subiecte în articol: observator iovan