x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul RAFO - S-a cerut un nou termen

Cazul RAFO - S-a cerut un nou termen

18 Ian 2005   •   00:00

Omul de afaceri Octavian Iancu, unul dintre fratii care detin actiuni la firma VGB Oil si, de asemenea, unul dintre cei mai bogati 300 de romani, a venit ieri la Parchetul General pentru a-si cunoaste invinuirile care i-au fost aduse in dosarul RAFO.

LA RAND. Octavian Iancu a fost audiat la o zi dupa fratele sau
Octavian Iancu a fost insotit de avocatul cu care a venit si fratele sau, Alexandru, la Parchet cu o zi inainte, si a refuzat orice dialog cu jurnalistii. Aparatorul Teodor Cuzino a sustinut ca fratii Iancu "vor ca acest dosar sa se finalizeze cat mai repede, pentru ca altfel ar putea suferi incomensurabile prejudicii".

AMANARE. Dupa o ora si jumatate de audieri, Octavian Iancu a cerut procurorilor un nou termen la care va putea sa dea o declaratie detaliata cu privire la acuzatiile de spalare de bani, delapidare si complicitate la evaziune fiscala pe care i le-au adus procurorii. Tot ieri, procurorii l-au auditat ca invinuit si pe fostul director al rafinariei, Toader Gaurean, acuzat de evaziune fiscala, abuz in serviciu si inselaciune. Cazul privatizarii ilegale a RAFO a inceput in urma cu noua luni, cand SRI a demarat supravegherea tuturor suspectilor. Pana acum au fost puse sub invinuire 19 persoane, printre care omul de afaceri timisorean Ovidiu Tender si Constantin Margarit, actionar la VGB Oil. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator