x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul "Sanatatea" - PNA, la al doilea secretar de stat

Cazul "Sanatatea" - PNA, la al doilea secretar de stat

18 Ian 2005   •   00:00

Procurorii anticoruptie au continuat ieri audierile in cazul "Coruptie la Sanatate".


MIRUNA PASA

Astfel a comparut in fata instantei al doilea secretar de stat, dupa ce luni fusese audiat Iulian Popescu, director general al Institutului National de Cercetare-Dezvolatre in Sanatate. Ioan Bazac nu a fost inca pus sub invinuire, dar a trebuit sa spuna cum a controlat achizitiile de aparate de aer conditionat pentru mai multe unitati spitalicesti. Potrivit anchetatorilor, Bazac ar fi cumparat aparatura la un pret mult mai mare decat cel real, prin intermediul mai multor firme intermediare. Suma cheltuita de Ministerul Sanatatii pentru aceste achizitii a fost calculata de procurori la 5 miliarde de lei.

PRIMUL. PNA a inceput luni urmarirea penala impotriva altui fost secretar de stat, Iulian Popescu, sub acuzatiile de luare de mita, abuz in serviciu si utilizarea informatiilor confidentiale in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Iulian Popescu este cercetat pentru o spaga de 65.000 de dolari primita, potrivit anchetatorilor, in cursul anului 2004 de la o firma pe care ar fi ajutat-o sa obtina preferential deconturi pentru serviciile prestate.

FILIERA
Intregul dosar vizeaza, potrivit PNA, mai multi inalti functionari din Ministerul Sanatatii, care ar fi obtinut foloase materiale ilegale de zeci de miliarde de lei, prin licitatii trucate sau prin incheierea unor contracte. Ioan Bazac a fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii pe timpul ministeriatului Bartos, apoi a lucrat o perioada in cadrul Ministerului Mediului, pentru ca in final sa revina la Sanatate in timpul mandatului lui Ovidiu Branzan, caruia se pare i-a si botezat copilul.

×
Subiecte în articol: observator