x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Teo Peter - Un anchetator american da vina pe taximetrist

Cazul Teo Peter - Un anchetator american da vina pe taximetrist

07 Feb 2005   •   00:00

Un anchetator american trimis in Romania pentru investigatiile in cazul Teo Peter afirma ca intersectia in care a avut loc accidentul este semnalizata defectuos, sustinand ca se pierde din vedere faptul ca ciocnirea nu ar fi avut totusi loc daca taxiul ar fi circulat cu viteza legala.

Conform Mediafax, Rich Dowsett, unul dintre investigatorii americani participanti la ancheta in cazul accidentului in care a murit Teo Peter, relateaza despre reconstituirea accidentului si despre concluziile la care a ajuns in urma cercetarii facute la locul faptei. Investigatorul american afirma ca Politia Romana nu s-a implicat in activitatea sa si, din cate se pare, nu dispune de pregatirea necesara in tehnicile de reconstituire a accidentelor rutiere.

TENSIUNI. Dowsett afirma ca in calitate de sef al echipei desemnate de politia statului Virginia trebuia sa realizeze expertiza de care armata avea nevoie pentru a decide daca initiaza urmarirea penala "intr-un caz cu incarcatura politica, ce a tensionat relatiile dintre Statele Unite si Romania". Puscasul marin - comandant al unui detasament de securitate care asigura paza Ambasadei SUA din Bucuresti - a fost scos din tara dupa accident, "gest care a atras si mai multa manie si resentimente", scrie publicatia americana.

EXTRADARE REFUZATA. Premierul roman i-a scris presedintelui Bush, solicitandu-i ridicarea imunitatii diplomatice a puscasului marin si extradarea lui pentru a fi judecat in Romania. Autoritatile americane au refuzat, precizand ca intoarcerea in Statele Unite a sergentului Christopher R. Van Goethem (in varsta de 31 de ani) era programata, in cadrul rotatiei normale a personalului. In decembrie 2004, Teo Peter, basist al trupei Compact, a decedat intr-un accident de circulatie provocat de un militar american.

×
Subiecte în articol: observator