x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazuri de varicelă şi scarlatină, depistate în grădiniţele şi şcolile vâlcene

Cazuri de varicelă şi scarlatină, depistate în grădiniţele şi şcolile vâlcene

de Agerpres    |    28 Feb 2012   •   08:14
Cazuri de varicelă şi scarlatină, depistate în grădiniţele şi şcolile vâlcene

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP), in perioada ianuarie - februarie 2012, au depistat mai multe cazuri de varicela si scarlatina in gradinitele si scolile valcene, a precizat directorul institutiei, dr. Maria Murarus.

'In scoli si in gradinite sunt 27 de cazuri de varicela, o boala eruptiva infectioasa care a afectat in primul rand copiii cu o imunitate mai scazuta. Am inregistrat sapte cazuri de scarlatina, dintre care unul la un elev de liceu, iar alte doua cazuri la copii de gradinita. Fata de anul trecut, numarul celor cu scarlatina a fost mai mare', a precizat dr. Murarus.

Directorul DSP a adaugat ca s-au inregistrat si confirmat prin laborator sapte din cele 111 cazuri de rubeola diagnosticate clinic.

'Nu toate au fost la aceeasi scoala. Diagnosticul de rubeola se pune prin confirmarea analizelor de laborator. Repet, am avut sapte confirmari de rubeola, iar restul au fost diagnosticati clinic, pentru ca analizele costa foarte mult. Cazurile de rubeola s-au inregistrat la elevii de liceu care nu au fost vaccinati, pentru ca din 2004 s-a introdus vaccinul obligatoriu antirubeolic', a mai spus dr. Maria Murarus.

×