x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce afecţiuni psihice avea criminalul de la Perla. Vedeţi care sunt efectele adverse ale medicamentelor prescrise lui Vlădan

Ce afecţiuni psihice avea criminalul de la Perla. Vedeţi care sunt efectele adverse ale medicamentelor prescrise lui Vlădan

de Carmen Dragomir    |    07 Mar 2012   •   14:05
Ce afecţiuni psihice avea criminalul de la Perla. Vedeţi care sunt efectele adverse ale medicamentelor prescrise lui Vlădan

Gheorghe Vladan lua Lexotan, Xanax si Cipralex. Dupa ce politistul care a facut masacrul din centrul Bucurestiului s-a predat politiei, anchetatorii au gasit in casa acestuia mai multe flacoane cu antidepresive. Avocata lui Vladan, Eugenia Radoi, a confirmat faptul ca barbatul urmeaza un tratament cu astfel de medicamente pentru tulburari psihice. Mai mult, Institutul National de Medicina Legala a stabilit ca Gheorghe Vladan avea, la momentul recoltarii probelor, o alcoolemie 0,25 grame la mie si luase medicamente antidepresive. Efectele adverse din prospect arata ca pastilele luate de acesta pot fi o explicatie pentru comportamentul agresorului din seara de luni, cand a impuscat opt oameni. Avocata criminalului sustine ca Vladan nu isi aminteste nimic.


Lexotanul se prescrie pentru: "anxietate, stare de tensiune si alte tulburari somatice sau psihice asociate sindromului anxios. Ca tratament auxiliar in tratamentul anxietatii sau excitatiei asociate tulburarilor psihice, ca schizofrenia si tulburarile de dispozitie. Benzodiazepinele sunt indicate numai cand tulburarile severe, duc la invaliditate sau provoaca suferinta pacientului'. Conform prospectului, medicamentul poate da urmatoarele efecte adverse: "stare de agitatie, iritabilitate, agresivitate, delir, accese de furie, sosmaruri, halucinatii, psihoze, tulburari de comportament sau altfe efecte adverse comportamentale'. De asemenea, in doze mari, medicamentul poate "induce amnezie anterograda'.

Xanaxul este indicat in tratamentul starilor anxioase (nevroza anxioasa), depresie nevrotica sau reactiva, stari de panica, fobii. Efectele adverse pot include reactii ca "dificultati de concentrare, stari confuzionale, halucinatii, excitatii, precum si efecte de comportament advers ca iritabilitate, agitatie, furie si agresivitate sau reactii de tip ostil.

Prospectul precizeaza ca "in multe dintre cazurile observate ce au prezentat tulburari de comportament, pacientii primeau concomitent si alte medicamente active pe SNC, si/sau sufereau de o afectiune psihiatrica'. Se mai spune ca astfel de efecte adverse apar la bolnavii cu tulburare de personalitate de granita, cu antecedente de comportament violent sau agresiv, sau cu antecedente de abuz de alcool sau droguri'.

Cipralexul poate agrava starea de depresie. In urma administrarii s-au inregistrat cazuri rare de "agresivitate, depersonalizare, halucinatii'.

×
Subiecte în articol: crima coafor perla