x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce înseamnă măsura de suspendare a acreditării aplicată Spitalului Floreasca

Ce înseamnă măsura de suspendare a acreditării aplicată Spitalului Floreasca

30 Dec 2019   •   23:24
Ce înseamnă măsura de suspendare a acreditării aplicată Spitalului Floreasca

Suspendarea acreditării Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) este o măsură administrativă care nu afectează funcţionalitatea unităţii spitaliceşti, precizează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni, acest demers nu afectează nici derularea contractului cu CNAS.

"Măsura a fost activată ca urmare a necomunicării către ANMCS, în termenul legal de 24 de ore a evenimentului nefericit din 22 decembrie 2019, în care o pacienta a ars pe masa de operaţie. Procedura suspendării acreditării este activată în premieră, această posibilitate fiind introdusă în decembrie 2019, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al ANMCS", adaugă sursa citată.

Ministerul Sănătăţii arată că, potrivit regulamentului, spitalul are obligaţia ca în cinci zile de la suspendare, managerul unităţii să prezinte un plan de măsuri pentru remedierea elementelor ce au dus la apariţia evenimentului advers.

"În termen de 30 de zile, va urma o vizită de lucru cu experţi ANMCS pentru a verifica stadiul implementării planului de măsuri şi dacă rezultatele sunt pozitive, preşedintele autorităţii poate emite ordin de ridicare a suspendării acreditării", se mai arată în comunicat.

Spitalul Floreasca va funcţiona normal şi va asigura asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă şi după, asigură reprezentanţii ministerului.

Totodată, instituţia salută "echipele de profesionişti din sălile de operaţii şi personalul medical din spital" asigurându-i de tot suportul necesar.

"Nu am pus niciodată la îndoială calitatea medicilor din Spitalul Floreasca. Sunt nişte profesionişti. Acel incident din sala de operaţie nu reprezintă un stigmat pe frontispiciu unităţii spitaliceşti. Cauzele acestuia trebuie analizate cu atenţie, pentru a se lua măsurile corecte, ca pe viitor astfel de situaţii să nu se mai întâmple. Spitalul Floreasca rămâne aceeaşi unitate de elită, unde cei mai buni specialişti asigura urgenţele în Capitală, 24 de ore din 24, iar pacienţii trebuie să ştie că aici sunt în siguranţă", a declarat secretarul de stat Horaţiu Moldovan, conform comunicatului amintit. AGERPRES

×
Subiecte în articol: spital floreasca