x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce merge bine în România?

Ce merge bine în România?

01 Feb 2018   •   11:34
Ce merge bine în România?
Sursa foto: unkas_photo/Getty Images/iStockphoto

Sunt câteva domenii de activitate care merg bine şi care, de altfel, au şi o contribuţie importantă la formarea PIB-ului. Printre acestea regăsim agricultura, anumite ramuri din industrie, construcţiile, anumite compo­nente ale serviciilor şi domeniul IT.

Daniel Armeanu

La această întrebare nu pot să răspund deoarece nu știu la ce să mă raportez. Merge bine față de ce? De ce norme sau repere?

Mircea Coşea

Societatea. Nu aşa-zisa «societate civilă», ci societatea reală. Întreprinzătorii privaţi produc valoare economică aproape în pofida politicilor fiscale guvernamentale, cetăţenii circulă, consumă şi acumulează.

Daniel Barbu

reală decuplată de decizia politică merge bine, dar nu tot timpul şi pe toate palierele. Sunt momente în care decizia politică/guvernamentală loveşte serios şi aici.

Elena Cristian

 

Tot ce merge bine în România ar putea să meargă şi mai bine dacă statul ar oferi servicii publice de calitate. Bine merg azi industriile IT, sectorul imobiliar şi agricultura.

Gabriel Biriş

Sectorul privat conectat la economiile vestice.

Lucian Isar

Ţara este singură stabilă din punct de vedere financiar şi politic.

Radu Delicote

Scandalul.

Radu Tudor

Anumite sectoare ale economiei și politica externă - predictibilă și atașată principiilor organiza­țiilor internaționale din care România face parte.

Stejărel Olaru

Economia concentrată în oraşele mari. Zona metropolitană Bucureşti, de exemplu, are PIB-ul pe cap de locuitor mai mare decât cele din zonele Atena, Roma, Berlin. Bucureştiul susţine peste 55% din PIB-ul total al României. Merg bine consumul, IT-ul şi energia.

Gheorghe Piperea

 

Merg bine economia, industria, IT-ul şi comunicaţiile, iar în anumiţi ani, agricultura. De asemenea, merg bine anumite insule de excelenţă din învăţământ şi inovare.

Cristian Socol

Economia privată, când statul nu are idei «reformatoare».

Alessandra Stoicescu

Avem o generație de oameni tineri, capabili, educați și determinați pe care am fericirea să îi văd în fiecare zi în persoana colegilor şi prietenilor mei. În circumstanțe favorabile, această generaţie chiar poate schimba lucrurile în bine.

Teodor Manta

Presa. Ultima baricada în faţa statului paralel.

Bogdan Chirieac

 

Dacă ar fi să dau doar câteva exemple, m-aș opri la creșterea economică și la creșterea veniturilor populației, la dezvoltarea unor industrii noi și a oportunităților aferente, precum și la conectarea României la realitățile globale și la agenda transatlantică.

Radu Magdin

În România, merge bine creația individuală, creativitatea românilor, inventivitatea lor ca ființe izolate. De exemplu, avem informaticieni excelenți, artiști plastici excelenți, profesori și medici foarte buni etc. Ioan Aurel Pop

 

Cea mai dătătoare de speranțe a fost, după părerea mea, rafinarea culturii democratice a electoratului. (...). Se poate conta pe un alegător în cunoștință de cauză și nicidecum pe un așa-zis alienat de telenovelele turcești. Radu Călin Cristea

Evoluții circumstanțiale, punctuale. România e relativ mare și relativ bogată, de aceea deseori merge pe pilot automat. Plus faptul că România nu are evoluții interne capabile să îi modifice traiectoria sau evoluția euroatlantică. Dan Dungaciu

Suntem o democraţie consolida­tă, cu mass-media independente, cu o societate civilă activă şi vocală, cu un mediu de afaceri deja puternic şi solid. Mihnea Predeţeanu

Creşterea economică din ultima perioadă se face simţită, chiar dacă deocamdată nu destul în buzunarele românului de rând. Ioana Petrescu

 

×