x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce scrie PRESA RUSA despre evenimentele de la Bucuresti

Ce scrie PRESA RUSA despre evenimentele de la Bucuresti

07 Noi 2015   •   21:21
Ce scrie PRESA RUSA despre evenimentele de la Bucuresti

"Criza politica din Romania nu reprezinta o amenintare, alta pentru Rusia. Procesele din Romania nelinistesc Moscova numai in masura in care aceasta tara are deschidere la Marea Neagra, exercita o anume influenta asupra Moldovei si este participant neoficial la conflictul din Transnistria. Cu toate acestea, relatiile cu Romania se vor mentine pe linia de plutire", a comentat analistul Aleksei Martynov evenimentele de la Bucuresti pentru publicatia Vzgliad. La randul lui, cotidianul online Gazeta publica un amplu reportaj despre demonstratiile de la Bucuresti.

"Romania este parte a NATO si gazduieste pe teritoriul ei baze si infrastructuri ale Aliantei. Din punct de vedere politic, Bucurestiul intra in sfera de interese a Berlinului. Germania are grija de Romania politic si economic. La randul ei, Rusie intretine cu Romania relatii pe linia de plutire. Dar, mentinand astfel de raporturi, Moscova intelege si nu uita ca in spatele acestei tari este Berlinul", a apreciat Martynov, directorul Institutului international pentru state noi.

In opinia interlocutorului publicatiei Vzgliad, procesele in plina desfasurare in Romania se inscriu in procesele politice din intreaga regiune a Europei de Est. "Ilustrative sunt, in acest sens, alegerile prezidentiale si parlamentare din Polonia. Este o tendinta evidenta de centralizare a puterii. Se stie ca, politic, Polonia se afla sub aripa Statelor Unite. O forta politica, partidul lui Jarosław Kaczyński, aflat in stranse legaturi cu ambasadorul SUA, a obtinut o putere absoluta in tara. In Seim nu a intrat nici o formatiune de stanga", a continuat analistul rus. Martynov este de parere ca in Romania se contureaza o scena politica similara celei din Polonia.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro 

×
Subiecte în articol: #colectiv