x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune Directorul INFP despre cutremurul de marți seara: Este de așteptat ca seismul să producă replici

Ce spune Directorul INFP despre cutremurul de marți seara: Este de așteptat ca seismul să producă replici

30 Dec 2015   •   07:50
Ce spune Directorul INFP despre cutremurul de marți seara: Este de așteptat ca seismul să producă replici
Sursa foto: Cylonphoto/Getty Images/iStockphoto

Zona seismică Făgăraș-Câmpulung este cunoscută ca fiind cea mai activă în ceea ce privește cutremurele de suprafață înregistrate în România, însă seismul de marți seara este relativ puternic și este de așteptat să producă replici, însă de o intensitate mult mai mică. Locuitorii din zonă nu trebuie să-și facă griji, a precizat la Digi24 Mircea Radulian, directorul științific al INFP.

„Înseamnă relativ mult pentru zona Munților Făgăraș, e o zonă seismică ce are cutremure chiar mai mult de 4, însă cutremure peste 4 sunt relativ rare. De mult timp nu ați mai auzit de un cutremur de magnitudine peste 4 în această zonă. Dar e un cutremur moderat, după cum îl categorisim noi. Cutremurele de suprafață se simt ceva mai bine în zona epicentrală decât cele adânci, însă la magnitudinea asta nu e de așteptat să fie pagube, însă cu siguranță a fost simțit în zonele apropiate, Cisnădie, Brezoiu, chiar Sibiu”, a spus Mircea Radulian.  

×