x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceartă ca la uşa cortului între "pirandele” din fruntea organizaţiilor pentru romi din Iaşi

Ceartă ca la uşa cortului între "pirandele” din fruntea organizaţiilor pentru romi din Iaşi

de Cristinel C. Popa    |    30 Oct 2012   •   12:56
Ceartă ca la uşa cortului între "pirandele” din fruntea organizaţiilor pentru romi din Iaşi
Acuzaţii de "netransparenţă” aduse IŞJ Iaşi la ocuparea unui post de către soţul unei rivale
 
Bari (mare – n. red.) scandal mare se porni la Iaşi! Jihadul ţigănesc e pe cale să izbucnească în capitala Moldovei din motive aparent banale. De unde a pornit gâlceava? Într-o scrisoare deschisă adresată Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi, Margareta Herţanu, preşedintele Asociaţiei Pro Roma, care se ocupă de incluziunea socială a romilor, acuză instituţia ieşeană că a favorizat promovarea unei anumite persoane în postul de inspector şcolar pentru romi. Mai precis, Herţanu acuză IŞJ Iaşi de lipsă de transparenţă în ce priveşte concursul pentru ocuparea postului. "Nu s-a dat nimic publicităţii, nu au fost consultate ONG-urile rome iar reprezentanţii instituţiei nu au vrut să spună cine ocupă acest post”, a spus Margareta Herţanu, preşedinte Pro Roma Iaşi. "Dorim să tragem un semnal de alarmă prin această scrisoare deschisă, încercându-se evitarea unei oligarhii şi o colaborare reală cu instituţiile, mai ales cu Inspectoratul şcolar care derulează activităţi pe educaţie”, mai arată Herţanu.
 
De ce nu răspunde la telefon directorul adjunct şi umblă aiurea?
 
Mai precis, Herţanu este de părere că acest post a fost într-un fel rezervat familiei rivale Motaş. Şi asta pentru că scaunul cu pricina fusese ocupat până acum de soţia celui care a câştigat concursul, ea numind "operaţiunea” cu pricina drept "acordare de posturi cu dedicaţie” în IŞJ Iaşi. Ei bine, preşedintele Pro Roma nu s-a oprit doar la ridicarea "fustelor” IŞJ Iaşi în cap, ea aduce şi o serie de acuzaţii grave la adresa instituţiei. "Acest post în familie ar fi o recompensă pentru anumite servicii aduse - din anul 2006 până în prezent IŞJ Iaşi a avut numeroase parteneriate cu Asociaţia Romilor Ursari a cărei membru fondator şi preşedinte era d-na Motaş, pe proiecte PHARE sau alte surse de finanţare”, mai precizează Herţanu. "Din luna august 2012 a-ţi fost căutată la telefon de nenumărate ori la inspectorat…însă nu a-ţi fost de găsit. Deşi d-na inspector general adjunct Vîlcu a promis că vom rezolva problemele care i s-au prezentat nu mai răspunde la telefon şi la fel, nu este de găsit”, mai oftează mandea Herţanu publicându-şi ofurile în scrisoarea cu pricina. Ei bine, sokeres? Ce am făcut? Jurnalul Naţional a solicitat un punct de vedere din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, însă reprezentanţii săi, prin inspector prof. Sabina Manea au amânat exprimarea acestuia. Cu alte cuvinte, în limbaj adecvat, "mucles” deocamdată. Până să primim şi punctul de vedere al IŞJ, urăm ambelor părţi implicate în scandal "Taves Bahtalo!”. Adică să trăiţi bine în Românica lui mandea Băsescu, că romi avem destui, cu sau fără pedigree.



×
Subiecte în articol: romi iasi cearta pirande