x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei cinci mineri aflaţi la Spitalul de arşi au fost operaţi, prognosticul este rezervat

Cei cinci mineri aflaţi la Spitalul de arşi au fost operaţi, prognosticul este rezervat

16 Noi 2008   •   00:00

Cei cinci mineri de la Petrila aflaţi la Spitalul de chirurgie plastică şi arsuri au fost operaţi, duminică, şi se află la Secţia de terapie intensivă, a anunţat directorul medical al unităţii sanitare, medicul Cristian Niţescu, care a spus că prognosticul este foarte rezervat.



Potrivit sursei citate, cei cinci mineri au fost aduşi la Unitatea de primire a urgenţelor a Spitalului de chirurgie plastică şi arsuri din Bucureşti, duminică, dimineaţă, la ora 10.00 şi au fost imediat operaţi, în prezent fiind internaţi la Secţia de terapie intensivă.

Aceştia sunt Nicolae Iordache, 38 de ani, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului, Petru Mihai are arsuri pe 85% din corp, Alexandru Socolescu a suferit arsuri pe 55% din suprafaţa corpului, iar Nicolae Alexa are arsuri pe 35% din suprafaţa corpului. Cel de-al cincilea miner rănit este ars pe 10% din suprafaţa corpului.

Conform medicului Niţescu, trei dintre pacienţi sunt în stare foarte gravă, însă prognosticul medicilor este "foarte rezervat" în privinţa tuturor celor cinci pacienţi. Aceasta pentru că toţi au arsuri şi leziuni ale căilor respiratorii superioare, iar din această cauză există riscul să facă o insuficienţă pulmonară, care poate determina un stop cardio-respirator.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania