x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei doi deținuți confirmați cu COVID-19 au fost transferați la Penitenciarul Spital Jilava

Cei doi deținuți confirmați cu COVID-19 au fost transferați la Penitenciarul Spital Jilava

12 Iun 2020   •   15:05
Cei doi deținuți confirmați cu COVID-19 au fost transferați la Penitenciarul Spital Jilava

Cei doi deținuți confirmați cu infecție cu noul coronavirus au fost transferați la Penitenciarul-Spital București-Jilava de la Penitenciarul din Brașov, pentru a fi tratați de această boală, potrivit Administrației Naționale a Penintenciarelor (ANP).

 

Având în vedere recomandarea rețelei sanitare publice de urmare a protocolului clinic în penitenciar-spital, deținuții vor fi tratați de personalul specializat al Penitenciarului-Spital București-Jilava.

Unitatea penitenciar-spital, în cadrul căreia există o secție de boli infecțioase, a fost prevăzută în planurile de măsuri elaborate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor ca unitate suport în cazul persoanelor private de libertate care pot intra sub incidența acestui context epidemiologic. În cadrul secției amenajate pentru pacienții confirmați COVID-19, au fost stabilite circuite funcționale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum și spații pentru decontaminare și echipare/dezechipare. Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri ușoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

„Menționăm că același Centru de Reținere și Arestare Preventivă a transferat, în intervalul 08-09.06.2020, în baza unor mandate de arestare preventivă, trei persoane către unități subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor (două persoane la Centrul de Detenție Craiova și o persoană la Penitenciarul de Femei Ploiești-Târgșorul Nou). În considerarea măsurilor de prevenție pe care unitățile penitenciare le aplică în actualul context epidemiologic, acestea au fost izolate încă de la depunere, iar procedurile și activitățile specifice se realizează cu respectarea normelor de distanțare socială și de port al echipamentului de protecție”, arată ANP.

Pentru prevenirea oricărui risc, administrațiile celor două locuri de deținere au informat Direcțiile de Sănătate Publică competente, cele trei persoane urmând a fi testate pentru SARS-CoV-2, în cursul acestei zile.

„Conduita terapeutică în toate cazurile care intră sub incidența prezentei situații epidemiologice se asigură în colaborare cu rețeaua sanitară publică”, conchide Administrația Penitenciarelor.

Mediafax

×