x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cerere - Control financiar in cadrul DRP

Cerere - Control financiar in cadrul DRP

07 Feb 2005   •   00:00

Un director din cadrul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni (DRP) acuza lipsuri in gestionarea fondurilor guvernamentale pentru comunitatile de romani din afara granitelor si cere o verificare a destinatiei fondurilor acordate anul trecut societatii civile de catre departamentul din subordinea prim-ministrului.

ACUZE. Eugen Popescu, a facut aceste afirmatii dupa ce a negat acuzatiile cum ca ar fi acordat fonduri Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni, la conducerea careia se afla sotia si cumnata sa.El a precizat ca functionarii care se ocupa de proiecte au dificultati in a-si face datoria pentru ca o parte din bani nu a ajuns la destinatie. El a dat exemplul unei fundatii care a primit 1,3 miliarde de lei pentru un proiect derulat in Republica Moldova. Numai ca fundatia a primit doar un miliard de la fundatia din Romania. Restul de 300 milioane de lei a disparut.

In opinia lui Popescu, cauza acestor probleme o reprezinta faptul ca fondurile nu au fost acordate direct unor fundatii din Republica Moldova, ci au fost alesi intermediari din Romania. Pentru 2004, fondurile alocate unor organizatii non-guvernamentale pentru realizarea a 159 de proiecte elaborate de DRP s-au ridicat la aproximativ 148 miliarde de lei. Pe lista organizatiilor care au primit fonduri guvernamentale nu se afla si Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni. (Ana-Maria Luca)

×
Subiecte în articol: observator