x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cererea de amânare a executării pedepsei lui Adrian Năstase se judecă pe 28 iunie

Cererea de amânare a executării pedepsei lui Adrian Năstase se judecă pe 28 iunie

25 Iun 2012   •   13:06
Cererea de amânare a executării pedepsei lui Adrian Năstase se judecă pe 28 iunie

Cererea de amanare a executarii pedepsei lui Adrian Nastase va fi judecata pe 28 iunie. Tribuinalul Bucuresti a admis, astazi, solicitarea avocatilor acestuia de preschimbare a termenului, stabilit initial pentru 5 iulie.

Avocatii lui Adrian Nastase au depus in 21 iunie la Tribunalul Bucuresti o cerere de amanare a executarii pedepsei de doi ani de inchisoare, dispusa in cazul fostului premier in dosarul "Trofeul calitatii". Instanta a stabilit initial ca solicitarea sa fie luata in discutie in 5 iulie.

Avocatii au formulat o cerere de preschimbare a acestui termen, solicitarea fiind admisa, luni, de instanta Tribunalului Bucuresti, care a dispus ca judecarea sa aiba loc in 28 iunie, potrivit Mediafax.

Avocatul Ion Cazacu preciza ca cererea de amanare a executarii pedepsei este motivata de conditiile extraordinare in care se afla fostul premier, conditii ce s-ar putea rasfrange in mod negativ si asupra familiei acestuia. Potrivit avocatului, amanarea executarii pedepsei in cazul lui Nastase poate fi ceruta o singura data, pentru o perioada de maximum trei luni.

Tot astazi, Cazacu a depus la instanta suprema o contestatie in anulare in legatura cu condamnarea lui Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii".

Legat de contestatia in anulare, Cazacu a precizat ca aceasta este o cale extraordinara de atac, la care se poate apela doar in unele cazuri expres prevazute de legea penala. In acest caz, a mentionat avocatul, unul dintre motivele ce urmeaza a fi invocate este acela al intervenirii prescriptiei asupra raspunderii penale in cazul lui Nastase. Avocatul a spus ca, in opinia sa, termenul de prescriptie in cazul faptei pentru care a fost judecat Nastase este de sapte ani si sase luni, precizand ca nu intelege cele peste opt luni de zile adaugate la perioada aratata de el de catre judecatorii instantei supreme.

×