x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cererea de urmărire penală faţă de Laszlo Borbely, retrimisă la Comisia juridică

Cererea de urmărire penală faţă de Laszlo Borbely, retrimisă la Comisia juridică

08 Mai 2012   •   09:31
Cererea de urmărire penală faţă de Laszlo Borbely, retrimisă la Comisia juridică

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat, in sedinta de astazi, retrimiterea la Comisia juridica a raportului privind incuviintarea cererii de incepere a urmarii penale fata de Laszlo Borbely. Deputatul UDMR este cercetat de DNA pentru fapte de coruptie.

"La solicitarea mai multor colegi inclusiv din UDMR si din PSD, am cerut retrimiterea la comisia juridica pentru ca ei (parlamentarii social-democrati n.r.) erau in greva parlamentara si sapte persoane au lucrat atunci cand s-a luat decizia. Si cred ca decizia trebuie luata in cunostinta de cauza. Nici eu nu am reusit sa studiez materialul pentru ca sunt peste 500 de pagini.Am solicitat doar studierea dosarului si pe urma vot in plen, nu raport suplimentar. Studiul dosarului", a declarat Mate Andras pentru Agerpres.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a votat pe 10 aprilie pentru inceperea urmaririi penale a deputatului UDMR Laszlo Borbely. Din cele 10 voturi exprimate, sapte au fost pentru si trei impotriva urmaririi penale a fostului ministru al Mediului.

Sedinta de marti, 25 aprilie, a Camerei Deputatilor, pe a carei ordine de zi se afla si ridicarea imunitatii fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely, deputat UDMR, a fost intrerupta din lipsa de cvorum, dupa apelul nominal. Deputatul UDMR Laszlo Borbely si-a exprimat, miercuri, 26 aprilie, parerea de rau in legatura cu lipsa de cvorum de la sedinta Camerei Deputatilor in care urma sa se supuna la vot ridicarea imunitatii sale, adaugand ca spera ca Parlamentul sa ia 'cat de curand' o decizie pe acest subiect.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a solicitat ministrului Justitiei, la cererea procurorilor anticoruptie, declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului din partea Camerei Deputatilor necesar inceperii urmaririi penale fata de Laszlo Borbely pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere.

×