x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cererea părinţilor de anulare a înfiinţării clasei pregătitoare se judecă miercuri

Cererea părinţilor de anulare a înfiinţării clasei pregătitoare se judecă miercuri

24 Feb 2012   •   08:41
Cererea părinţilor de anulare a înfiinţării clasei pregătitoare se judecă miercuri

Curtea de Apel Bucuresti judeca pe 29 februarie cererea parintilor de suspendare a ordinului Ministrului Educatiei privind inscrierea in clasa pregatitoare.

Cererile au fost depuse de mai multe asociatii ale parintilor privind suspendarea si anularea ordinului Ministrului Educatiei privind inscrierea in clasa pregatitoare, asa zisa "clasa 0" si in clasa I.

Avocatul parintilor, Mihai Radu, a declarat ca Ministerul Educatiei trebuia sa consulte societatea civila inainte de a da un asemenea ordin, deoarece parintii nu stiu care este procedura de inscriere in clasa pregatitoare si, mai mult, nici macar reprezentantii Ministerului nu au toate informatiile necesare.

"Din punctul de vedere al Ministerului si al Guvernului a existat o problema cu procedura, in sensul ca nu ar fi fost indeplinita procedura de citare. Reprezentantul Ministerului Educatiei nu a fost pregatit pentru astazi, in ciuda faptului ca joi au fost pregatiti cu declaratii oferite media in acest subiect. Acest ordin prevede o metodologie greoaie si reduce practic dreptul parintilor de a alege scoala copilului. Sunt 80 de parinti care au atacat ordinul pana in acest moment", a declarat Radu Mihai, potrivit Agerpres.

Sectia de contencios administrativ fiscal a CAB va lua in discutie pe 29 februarie, la ora 15:00, cererea parintilor de suspendare, in prima etapa, a ordinului Ministerului, dupa care se va desfasura procedura de anulare a acestuia.

Clasa pregatitoare, sau clasa zero, este o etapa de trecere de la grupa mare de gradinita la clasa intai si vizeaza copiii care la 1 septembrie 2012 nu au varsta de sapte ani, dar vor sa mearga la scoala in clasa intai. Accesul in clasa respectiva se face pe baza unei evaluari in centre special constituite in acest scop.

×