x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cetăţean de onoare al oraşului Giurgiu

Cetăţean de onoare al oraşului Giurgiu

de Andrada Floria    |    03 Aug 2007   •   00:00
Cetăţean de onoare al oraşului Giurgiu
Sursa foto: VICTOR STROE/

Profesorul doctor Mihai Voiculescu, şeful Clinicii de Medicină Internă, Hepatologie/ Nefrologie din cadrul Spitalului Clinic Fundeni, a fost numit ieri cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu.

Profesorul doctor Mihai Voiculescu (foto), şeful Clinicii de Medicină Internă, Hepatologie/ Nefrologie din cadrul Spitalului Clinic Fundeni, a fost numit ieri cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu. Pentru meritele sale deosebite puse in slujba dezvoltării medicinei romăneşti, Consiliul Local i-a inmănat profesorului Mihai Voiculescu cheile oraşului Giurgiu. Cu aceeaşi ocazie, Şcoala nr. 8 din localitate a primit numele "Prof. dr. Marin Voiculescu". Trebuie precizat că in familia Voiculescu, medicina

s-a transmis din tată in fiu. Astfel, medicul Marin Voiculescu s-a născut la Giurgiu, a fost profesor de boli infecţioase la Facultatea de Medicină din Bucureşti şi a incredinţat fiului lui, prof. dr. Mihai Voiculescu, bucuria de a alina suferinţele semenilor.

In semn de mulţumire pentru aceste distincţii, Spitalul Clinic Fundeni va patrona laboratorul de biologie al Şcolii "Prof. dr Marin Voiculescu", pe care-l va dota cu aparatură performantă, care să faciliteze studiul elevilor pasionaţi de această disciplină. Laboratorul a fost deja dotat cu imprimantă multifuncţională, urmănd ca foarte curănd să beneficieze de un calculator şi de material didactic virtual.

Recunoştinţă

"Puţine am putut să-i fac tatei pe plac, deşi nu era un om foarte exigent şi nu işi impunea un cod de comportament. Dar sunt convins că ar fi foarte fericit să ştie că in oraşul său natal a fost numită o şcoală după el, iar mie mi-a fost inmănată diploma de cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu"

prof. dr Mihai Voiculescu

×
Subiecte în articol: observator voiculescu