x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci jandarmi au rupt piciorul unui bărbat pentru că soţia conducea prudent

Cinci jandarmi au rupt piciorul unui bărbat pentru că soţia conducea prudent

de Gabriela Mladin    |    19 Mar 2012   •   20:04
Cinci jandarmi au rupt piciorul unui bărbat pentru că soţia conducea prudent

Cinci jandarmi de la Inspectoratul Judetean Gorj sunt cercetati pentru lovire si vatamare corporala dupa ce au lovit un barbat in trafic. Scandalul a pornit de la sicanari in trafic si s-a incheiat cu spitalizarea barbatului. Acesta prezinta contuzii serioase in zona capului si a unui picior. Victima a depus plangere la politie, iar daca sesizarea se va confirma vor fi trecuti in rezerva.

Scandalul a inceput, duminica seara, pe Drumul National 67 in dreptul localitatii Targu Carbunesti. Pentru ca jandarmii se grabeau sa ajunga la serviciu, in localitatea Barbatesti, si nu poteau depasi masina din fata lor, condusa de o femeie au facut un blocaj cateva minute mai tarziu si au sarit la bataie.

Sotul soferitei se afla in dreapta si a intervenit, moment in care cei cinci jandarmi l-au agresat. Cand si-a vazut sotul la pamant, femeia a sunat la 112, iar la fata locului a venit o ambulanta care l-a tansportat la Spitalul din Targu Carbunesti. Barbatul a suferit leziuni in zona capului si s-a ales si cu un picior rupt. 'Am fost batut de jandarmi care in timpul liber isi fac antrenamente pe noi. Uitati-va cum arat. Eram in masina cu sotia mea si in spate, baietii dadeau clacsoane sa mergem mai repede. Noi eram pe pod, avea un biciclist in fata si dupa ce am trecut podul, ei ne-au depasit pe linie continua, s-au dat jos din masina si au inceput scandalul. Eu m-am dat jos din masina si ei m-au batut mar. Erau civili si ei au spus ca sunt jandarmi, eu nu-i cunosteam. Eu nu am mai avut timp sa spun nimic, nu mai vedeam. Brusc au deschis usile parca la comanda, m-au dat cu capul de masina si m-au calcat efectiv in picioare. Unul dintre ei mi-a pus piciorul pe piciorul meu de mi-a rupt rotula. Am inteles ca unul dintre ei este capitan', a declarat Daniel Puiu, cel care sustine ca a fost batut de jandarmi.

Ancheta!

Si sotia acestuia a explicat ca circula cu viteza legala, iar in fata sa se afla un biciclist chiar pe un pod si n-a putut sa-l depaseasca.

Dupa ce au realizat ce au facut, jandarmii au incercat sa ajunga la o intelegere cu barbatul pe care l-au batut, adica sa-i ofere bani pentru a nu depune plangere, insa victima nu a aceptat.

Conducerea Jandarmeriei din Gorj sustine ca nu accepta un astfel de comportament si a inceput o ancheta interna, masurile anuntate fiind destul de dure, pana la desfacerea contractului de munca.

In urma unor plangeri depuse de catre cativa angajati ai nostri, care se aflau in afara orelor de program si in civil, prin care se mentiona ca in urma unor sicanari in trafic, colegi nostri au devenit agresivi si au blocat calea de acces, la nivelul conducerii institutiei noastre s-a format o comisie si care va verifica toate aspectele. Daca acestea se confirma se poate merge pana la consiliul de judecata', a explicat Alin Ivan, purtatorul de cuvant al Jandarmeriri Gorj.

Si Parchetul de pe langa Judecatoria Targu-Carbunesti a inceput o ancheta penala pentru vatamare corporala.

UPDATE 23.04: Jandarmii agresori, retinuti
Patru dintre cei cinci jandarmi din Gorj care au agresat in trafic un barbat, au fost retinuti pentru 24 de ore de catre politistii din Targu-Jiu. Acuzatiile care li se aduc jandarmilor sunt de vatamare corporala si vor fi prezentati, marti, procurorilor cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Politistii au emis ordonante de retinere pentru 24 de ore pe numele a 4 dintre cei 5 jandarmi, sub acuzatia de vatamare corporala. Celalalt jandarm, ofiterul, este cercetat in liberatate pentru ca a colaborat cu anchetatorii, recunoscand faptele. Daca vor fi gasiti vinovati, jandarmii agresori risca pana la 7 ani de inchisoare.

×