x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci morţi după prăbuşirea unui elicopter ucrainean în judeţul Tulcea

Cinci morţi după prăbuşirea unui elicopter ucrainean în judeţul Tulcea

26 Apr 2012   •   14:50
Cinci morţi după prăbuşirea unui elicopter ucrainean în judeţul Tulcea

UPDATE 18:38 - Elicopterul prabusit la Ostrov era de productie sovietica si efectua un zbor intre Republica Moldova si Turcia, iar o echipa a Ministerului Transporturilor va efectua o investigatie pentru a afla cauzele accidentului, a declarat pentru Agerpres Bogdan Donciu, director general ROMATSA.

"Din informatiile pe care le avem este vorba despre doua elicoptere K-26 care efectuau o cursa intre Chisinau si o localitate din Turcia, iar unul dintre ele, din cauze inca necunoscute, s-a prabusit la Ostrov. Se pare ca cele doua elicoptere efectuau un zbor la vedere, in spatiul aerian necontrolat (spatiul in afara actiunilor serviciilor de trafic aerian - n.r). O echipa de specialitate de la o institutie specifica a Ministerului Transporturilor va efectua o investigatie", a declarat directorul general ROMATSA.

Oficialul a subliniat ca, preponderent, aceste elicoptere sunt utilizate pentru lucrari agricole, in unele cazuri avand si autorizatie de transport pasageri.

"Din punctul meu de vedere, aceste elicoptere nu sunt propice pentru transport de pasageri", a explicat Bogdan Donciu.

Elicopterul avea autorizatie sa survoleze spatiul aerian al Romaniei, insa nu intra pe graficele urmarite de ROMATSA.

---------------------------------

Un elicopter s-a prabusit joi dupa-amiaza in judetul Tulcea, in zona localitatii Ostrov. Din primele informatii la bord se aflau opt persoane. Cinci oameni au murit iar trei au fost raniti.

Prefectul judetului Tulcea, Vasile Gudu a declarat la Realitatea TV ca elicopterul era ucrainean, plecase din Republica Moldova si se indrepta spre Turcia. Secretarul primariei din Ostrov, Niculae Spinachi a spus ca aparatul a explodat la impactul solul, fiind distrus in totalitate.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca elicopterul survola zona impreuna cu un alt aparat similar. Cel de-al doilea elicopter a aterizat de urgenta, ocupantii dand primul ajutor victimelor din aparatul prabusit.

La fata locului s-au deplasat mai multe ambulante si echipaje de interventie. Ancheta a fost preluata de Parchetul General, Marius Iacob, adjunctul procurorului general al Romaniei, fiind insarcnat cu acest caz.


×
Subiecte în articol: tulcea elicopter prabusit