x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine behăie la Fisc?

Cine behăie la Fisc?

de Diana Scarlat    |    11 Mar 2010   •   00:00



Problema locurilor de muncă s-ar putea rezolva uşor prin angajări la Garda Financiară, după ce Fiscul a început să confişte animalele din gospodăriile datornicilor. Şefii de la Fisc ar trebui consiliaţi în acest sens, pentru că la începutul săptămânii au pierdut mai bine de jumătate din valoarea oilor confiscate la Oradea, în lipsă de ciobani profesionişti care să le mulgă şi să le tundă.

Fiscul a confiscat 703 oi, pe 5 martie, de la un cioban insolvabil (el şi firma lui) din Oradea. Dacă ar fi existat la Garda Financiară angajaţi capabili să se ocupe de frumoasa turmă, la bugetul statului s-ar fi dus bani frumoşi din tuns şi muls oaia. Dar în lipsa fericitului ciobănaş fiscal care să preia grija celor 700 de oi, instituţia a fost nevoită să vândă în câteva zile toată turma, la mai puţin de jumătate din preţul pieţei, pentru că behăitoarele făceau pagubă în staul.


PAGUBĂ LA BUGET.
După doar câteva zile de la captură, comisarii fiscali de la Oradea nu ştiau cum să scape mai repede de marfa confiscată care mânca prea mult. Din cauză că mâncau prea mult, mioarele au fost vândute, de ziua femeii, unei firme din Oradea, cu nici 70.000 de lei, adică la 700 de lei pe cap de oaie în putere. Şefii de la Garda Financiară se plâng acum că nu pot avea foloase de pe urma blănoaselor mâncăcioase, pentru că nu e nimeni care să se poată ocupa de tuns sau de muls. Dar într-un viitor apropiat, dacă economia va merge ca până acum, e foarte posibil să vedem o schimbare de perspectivă a inspectorilor, care vor scoate la concurs posturi de oieri pentru grajdurile instituţiei.


RECONVERSIE PROFESIONALĂ.
Sau cursuri de reconversie profesională pentru angajaţii de la Garda Financiară, în caz că va fi nevoie de restructurare. Iar meseriile spre care s-ar putea reorienta domnii comisari ar fi, de ce nu, în ton cu noile "mărfuri" confiscate, oieritul, văcăritul, potcovitul cailor, ţesătoria şi, de ce nu, tricotajul manual, pentru că lâna tunsă şi toarsă ar valora mai mult dacă s-ar vinde sub formă de bluziţe tricotate de angajaţii Fiscului. Astfel s-ar putea crea şi un nou şI puternic brand pe piaţa de desfacere internaţională, Fiscul urmând să vândă produse 100% eco, din fermele proprii. Ar deveni faimoasă brânza de Fisc, laptele de vacă bălţată confiscată, iaurtul de capră datornică, ouăle fiscale care le vor înlocui pe cele stresate şi pe cele produse de chinezi. S-ar putea lansa şi un nou trend în modă, cu tricotaje ieşite din mâinile angajaţilor Fiscului. Aşa s-ar rezolva mare parte din problema producţiei pe plaiurile mioritice şi s-ar înzeci într-un an banii din marfa confiscată, mai ales dacă marfa behăie.


MESERIILE VIITORULUI.
Problema cu mâncarea mioarelor sau a vacilor care urmează a fi confiscate din gospodăriile datornicilor la stat s-ar rezolva prin scoaterea la concurs a altor posturi pentru Administraţia Fiscală, meserii în care s-ar putea reconverti şi actualii angajaţi ai instituţiei, pentru a începe să producă ceva: agricultori, tractorişti, veterinari şi altele. Comisarii Gărzii Financiare au mai făcut recent capturi importante de arpagic, vinete şi castraveţi, în valoare de 265.000 de lei şi 39 de tone de legume, care costă 265.000 de lei. Pentru desfacerea acestora cu amănuntul, la un preţ mai bun decât cu ridicata, le recomandăm un training pentru angajaţii care vor să se reconvertească profesional în aprozarişti, camionagii şi împletitori de funii de usturoi.

×
Subiecte în articol: observator