x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine şi cum judecă recursul lotului "Deta"?

Cine şi cum judecă recursul lotului "Deta"?

de Mircea Opris    |    27 Iul 2011   •   10:24
Cine şi cum judecă recursul lotului "Deta"?

La Tribunalul Timis, s-a judecat recursul prin cei care cei patru arestati preventiv, dintre care unul in lipsa – chiar Bogdan Roman, protagonistul principal al scandalului, cer judecarea lor in stare de libertate. Magistratii de la Tribunalul Timis au decis sa amane cauza pentru 3 august la cerera inculpatilor.Completul de judecata este unul cel putin discutabil si plin de vulnerabilitati: Casiana Seculi, judecatorea pe civil, care a fost nevoita sa isi dea demisia in scandalul Aton Transilvania, dupa ce a fost filmata ilegal impreuna cu un administrator judiciar din acel caz. Tot din complet mai fac parte si Dana Jebelean, care este judecator civil specializat pe dreptul familiei si divorturi si nici decum pe probleme de criminalitate. Singurul judecator specializat pe drept penal este Radu Herciu, singurul judecator care are competente pe penal, care a judecat si in cazul lotului "Electrica'.

Asadar, doar unul dintre judecatori era specialist in Penal, Radu Herciu, care este si presedintele sectiei, ceilalti doi fiind judecatori de la sectia civila.Avocata celor cinci este Camelia Taranu, cunsocuta pentru faptul ca reprezinta diverse personaje dubioase si este avocat si pentru unii dintre vamesii si politistii arestati in lotul "Moravita'. Aceasta incearca orice tertip pentru a-i scoate din arest pe cei patru cat si pe fugar.

In mod aparent hilar, avocata celor patru inculpati spune ca este posibil ca Bogdan Roman sa nu stie ca este cautat. "Faptul ca dupa incident au disparut (n.r. agresorii) de la fata locului, nu inseamna ca s-au sustras de la cercetare sau urmarire, deoarece s-au deplasat la spital pentru a i se acorda ingrijiri medicale inculpatului Roman Bogdan-Daniel. Mai mult, in orele urmatoare, doi dintre ei s-au prezentat de buna voie la politie, iar unul dintre ei a fost gasit la domiciliu. Daca se considera ca este necesara prezenta inculpatilor imediat dupa incident, organele de Politie care se aflau de fata puteau sa-i retina, dar nu au facut-o', spune avocatul fratilor Roman si ai celorlalti, Camelia Taranu. In ceea ce-l priveste pe inculpatul Roman Bogdan-Daniel se arata ca dupa ce s-a prezentat la spital pentru ingrijiri medicale, a plecat la locuinta sa din Timisoara pe care o are inchiriata si pana in prezent nu a fost contactat de catre nimeni. In aceste conditii, este posibil sa nu se stie ca este cautat, ori poate fi plecat din tara sau mort', a sustinut aparatorul celor patru inculpati in fata magistratilor de la Judecatoria Deta.

Avocata a afirmat in fata instantei ca Bogdan Roman, cel mai probabil nu stie ca este cautat de politie, el locuind in chirie in Timisoara. Lucru care nu scuza polisia din Timis pentru faptul ca nu ii pot gasi domiciliul legal din baza de date, unde sa fie citat. Asul din maneca pe care se bazeaza avocata Camelia Taranu este un precedent judiciar din Pitesti. Acolo unde, un procuror a decis judecarea in stare de liberatate a unei persoane care nici macar nu fusese localizata pentru a fi citata ori prinsa de catre politie.

×