x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%. Măsurile PSD, cele mai eficiente soluții

Ciolacu: Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%. Măsurile PSD, cele mai eficiente soluții

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2024   •   12:00
Ciolacu: Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%. Măsurile PSD, cele mai eficiente soluții
Sursa foto: Marcel Ciolacu

Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%, transmite Marcel Ciolacu. El afirmă că măsurile luate de PSD la guvernare, de plafonare a prețurilor la energie și gaze, respectiv a adaosurilor comerciale la alimente de bază, au fost cele mai eficiente soluțiii în sprijinul românilor.

„Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%, adică atât cât prognoza BNR că va ajunge abia la finalul acestui an! Măsurile luate de PSD la guvernare, de plafonare a prețurilor la energie și gaze, respectiv a adaosurilor comerciale la alimente de bază, au fost cele mai eficiente soluțiii în sprijinul românilor”, scrie pe Facebook Marcxel Ciolacu.

El adaugă că inflația a fost redusă de la vârful de aproape 17% din noiembrie 2022 cu aproape 12 puncte procentuale - cea mai accentuată scădere din întreaga Uniune Europeană.

„Nu vom ezita să luăm în continuare decizii care să protejeze nivelul de trai al populației. Vrem să menținem puterea de cumpărare a românilor și să susținem avansul produselor românești pe piață: acesta cred că este singurul “tandem” care contează atât în acest an, cât și în viitor”, încheie premierul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu inflatie prognoza bnr