x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Vom depune cererea numărul trei până la 1 septembrie

Ciolacu: Vom depune cererea numărul trei până la 1 septembrie

de Redacția Jurnalul    |    28 Iun 2023   •   16:15
Ciolacu: Vom depune cererea numărul trei până la 1 septembrie

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că dacă legea privind pensiile speciale va fi declarată neconstituțională, Parlamentul va fi chemat în sesiune extraordinară pentru a fi modificată. El afirmă că până pe 1 septembrie va fi depusă cererea de plată trei din PNRR.

„În primul rând, jalonul cu pensiile speciale astăzi a trecut prin Parlamentul României, cu certitudine se va găsi cineva să atace această lege la CCR, vom vedea decizia, dacă este nevoie și Curtea găsește anumite elemente de neconstituționalitate sunt ferm convins, deja am discutat cu colegii mei, vom avea o sesiune extraordinară astfel încât în aceste luni, cel târziu până pe 31 august, toate jaloanele din cererea 3 să fie îndeplinite”, afirmă Marcel Ciolacu.

Cererea trei de plată din PNRR este „în acest moment într-o întârziere, în schimb au recuperate foarte mult în aceste zile”, adaugă premierul.

„În viitoarea perioadă, între 10 și 14, vor veni și reprezentanții Comisiei, pentru a închide anumite aspect în ținte și jaloane și sunt convins că împreună cu colegii mei vom depune cererea numărul trei până la 1 septembrie. Mai mult, ea este legată și de introducerea RepowerEu și de scoaterea celor 2,1 miliarde din granturi, după cum bine știți, din suma totală”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pensiile speciale