x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu despre investițiile din portul Constanța: vor genera miliarde în plus

Ciolacu despre investițiile din portul Constanța: vor genera miliarde în plus

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2024   •   19:45
Ciolacu despre investițiile din portul Constanța: vor genera miliarde în plus
Sursa foto: Facebook Constanta Port

Noile terminale din portul Constanța vor genera un plus anual de un milion de tone de marfă, ceea ce înseamnă miliarde în plus care vor alimenta conturile companiilor ce operează aici, spune premierul Marcel Ciolacu.

„Mă bucur să mă aflu astăzi, alături de dumneavoastră, pentru a inaugura una dintre cele mai importante investiții din portul Constanța. Aceste noi terminale vor genera un plus anual de un milion de tone de marfă. Asta înseamnă miliarde în plus care vor alimenta conturile companiilor ce operează aici, venituri care vor stimula creșterea economică a României”, a spus Ciolacu la un eveniment de operaționalizare de noi investiții de infrastructură portuară în cadrul Companiei Naționale Administrația Portului Maritim Constanța.

Premierul s-a declarat convins că noile proiecte vor aduce beneficii de substanță economiilor și vor facilita inter-conectivitatea la nivel european și internațional.

„Realizarea acestor terminale de către DP World răspunde și unei nevoi strategice a României, mai ales în actualul context de securitate. Este vorba de necesitatea dezvoltării durabile a capacității de transport de mărfuri și a conectării industriei și agriculturii românești la piețele internaționale”, afirmă Marcel Ciolacu.

Transformarea portului Constanța în principalul hub logistic la Marea Neagră este un obiectiv esențial pentru creșterea rezilienței regionale și cu relevanță sporită în momentul lansării procesului de
reconstrucție a Ucrainei.

„Sunt convins că operaționalizarea terminalului RO-RO va consolida valoarea strategică a Portului Constanța și va susține creșterea exporturilor românești. (...) Investiția inaugurată azi este un prim efect concret al discuțiilor purtate cu ocazia vizitei pe care am efectuat-o recent la Abu Dhabi și o dovadă în plus a potențialului nostru major de dezvoltare economică”, a adăugat prim-ministrul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu portul constanta