x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circul continua in ograda PPRM

Circul continua in ograda PPRM

02 Iun 2005   •   00:00

Un nou episod al filmului "balamuc la PPRM" s-a consumat ieri la sediul partidului. Deputatul Anghel Stanciu nu a fost lasat sa intre in cladire, unde avea loc sedinta Biroului Permanent Extraordinar, convocat de Corneliu Vadim Tudor.



  • de LAVINIA DIMANCEA

  • REVENIRE. Vadim a fost reales presedinte, iar partidul sau se va numi din nou PRM
    Ora 13:45. In curtea sediului PPRM, cativa membri ai partidului, in frunte cu deputatul Daniela Buruiana, se plimba agitati in asteptarea liderului Vadim pentru sedinta de la ora 14:00. Portile sunt inchise, pazite bine de un bodyguard si intra numai cine trebuie. Alte garzi de corp se plimba prin curte, gata sa intervina daca se impune acest lucru.

    NAIV. Momentul nu intarzie sa apara. In fata sediului isi face aparitia Anghel Stanciu. Declara presei, "izolata" in strada, ca a venit sa participe la sedinta, desi marturiseste ca face acest lucru din naivitate. Este constient ca se doreste intoarcerea partidului la "optiunea Le Pen si Jirinovski", dar are credinta ca vor fi membri care sa voteze democratizarea partidului si afilierea la PPE. Din curte, "vulturul" Buruiana nu scapa din ochi scena declaratiilor si iese la replica. "Corneliu Ciontu a ajuns in fata opiniei publice dezbracat in poponeata goala", isi descrie deputatul dusmanul si anunta ca vor mai cadea si alte capete.

    INTERDICTIE. Pentru Stanciu portile nu se deschid. "Nu aveti acces. E ordin de sus de la domnul Vadim", il informeaza bodyguardul. Ca intr-un film tragicomic, Stanciu il roaga sa-l lase sa intre: e vicepresedintele partidului. "Alta data. Duceti-va la Neacsu, la PSD", ii striga Buruiana dincolo de porti. Stanciu insista, insa fara succes si se lasa pagubas. "Se pare ca drumurile noastre se vor desparti", declara presei deputatul. Anunta constituirea unui grup parlamentar independent in cursul saptamanii viitoare si a unui nou partid, probabil cu denumirea PPRM. "Avem frisoane, ca Anghel Stanciu si Corneliu Ciontu isi vor face partid. Am chiar emotii", iese la rampa din nou Buruiana. Declara ca luni va face sesizare penala pentru ca de la sediu au disparut aparatura audio-video si banii, iar in acest moment in bugetul partidului mai are doar 2 milioane de lei.

    SEDINTA
    La 14:15, portile se deschid. Vine Vadim. Pe contrasens. Un bodyguard are misiunea sa opreasca circulatia pentru a face loc coloanei. Un Tico nu vrea sa ii asculte "ordinele", incapatanandu-se sa mearga pe sensul normal. Masivul se urca pe capota, este impuns de botul masinii si se lasa pagubas. Vadim intra direct in curte si o ia spre sala de sedinta unde avea sa se decida "executarea" celor doi si realegerea lui la carma PRM.

    ×
    Subiecte în articol: observator