x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţia este întreruptă pe 28 drumuri naţionale. Autostrăzile A1 şi A2 au fost închise. Vezi situaţia traficului din ţară

Circulaţia este întreruptă pe 28 drumuri naţionale. Autostrăzile A1 şi A2 au fost închise. Vezi situaţia traficului din ţară

03 Feb 2012   •   05:54
Circulaţia este întreruptă pe 28 drumuri naţionale. Autostrăzile A1 şi A2 au fost închise. Vezi situaţia traficului din ţară


UPDATE 21:11 - CNADR a anuntat, vineri seara, inchiderea a inca doua drumuri nationale. Este vorba de DN3A Lehliu - Fetesti si DN2 Buzau - Ramnicu Sarat. Astfel, la aceasta ora sunt blocate autostrazile A1 si A2, precum si 28 de drumuri nationale.

UPDATE 17:52 - Alte 11 drumuri nationale au fost inchise, vineri dupa-amiaza, din cauza viscolului si a zapezii, a anuntat CNADNR.

Astfel, din cauza intensificarii viscolului, au fost inchise DN 71 Fieni - Moroieni, DN 65 Pitesti - Slatina - Craiova, DN 6 Alexandria - Caracal - Craiova - Filiasi - Strehaia - Drobeta Turnu Severin, DN 56 Craiova - Calafat, DN 56A Simian - Maglavit, DN 65A Mirosi - Buzoiesti, DN 73D Maracineni - Mioveni, DN 7 Pitesti - Vestem, DN 4 Bucuresti - Oltenita, DN 41 Oltenita - Giurgiu si DN 31 Oltenita - Manastirea.

UPDATE 16:49 - Pe lista drumurilor blocate s-a adaugat DN2 Bucuresti - Urziceni, grav afectat si dupa viscolul de saptamana trecuta, in zona Afumati - Sindrilita. De asemenea, traficul a fost inchis pe A1 Bucuresti - Pitesti.

Din cauza zapezii si a viscolului, traficul rutier este intrerupt, la aceasta ora, pe 13 drumuri nationale. Pe Autostrada Soarelui, circulatia a fost de asemenea inchisa, pe sectorul Bucuresti - Lehliu. Intre Lehliu si Drajna se permite doar accesul autovehiculelor cu masa maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Pe A1 si A3 se circula cu dificultate.

La aceasta ora, circulatia este intrerupta, din cauza zapezii si viscolului, pe urmatoarele drumuri nationale:

DN 2 Urziceni – Buzau
DN 2R Jitia – Vintileasca
DN 24D Barlad – Galati
DN 23B Maicanesti – Ciorasti
DN 22 Ramnicu Sarat – Braila
DN 2C Costesti – Slobozia
DN 1D Albesti Paleologu – Urziceni
DN 23A Focsani – Gologanu
DN 2N Bogza – Dumbraveni – Jitia
DN 67C Novaci - Ranca
DN 65A Rosiorii de Vede - Turnu Magurele
DN 3 Lehliu- Casarasi
DN2B Buzau- Braila
DN 5 Bucuresti – Giurgiu


Pe autostrazile A1si A3 se circula in conditii de iarna. Pe autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, se circula doar pe banda a doua, a sensului de mers catre capitala, la kilometrul 96, pentru a se permite manevrele de ridicare a unui autotren derapat in afara partii carosabile.

Pe urmatoarele artere rutiere se circula cu restrictie, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Restrictionat pentru traficul greu peste 3,5 tone. Sunt restrictii pe:

- DN2B Braila – Vizireni;
- DN2B Buzau – Braila;
- DN2-E85 Buzau –Urziceni;
- DN2C Lilieci – Ciocarlia.

Restrictionat pentru traficul greu peste 7,5 tone;
- DN10 Buzau- limita cu judetul Covasna;
- DN5 Vama Giurgiu-Jilava.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cu cod galben, valabila pana duminica, ora 20.00, conform careia aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 centimetri, in special in zonele de deal si de munte.

Vantul va sufla cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50 - 60 kilometri pe ora, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 kilometri pe ora, viscolind sau spulberand zapada.

Sambata dimineata, local in regiunile sudice si centrale precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie sau lapovita si frecvent se va depune polei.

×