x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţia navelor pe Dunăre rămâne oprită între kilometrii 1040-1075

Circulaţia navelor pe Dunăre rămâne oprită între kilometrii 1040-1075

de Agerpres    |    04 Feb 2014   •   16:43
Circulaţia navelor pe Dunăre rămâne oprită între kilometrii 1040-1075

Traficul fluvial continuă să rămână blocat marţi în sectorul Moldova Veche-Veliko Gradişte, între kilometrii 1040-1075 ai Dunării, a declarat şeful Biroului Siguranţa Navigaţiei al Căpităniei Zonale (CZ) Drobeta Turnu Severin, Marinică Genovu.

Potrivit sursei citate, navigaţia pe Dunăre a fost închisă în zonă duminică 2 februarie din cauza vântului care a atins viteza de peste 100 kilometri/oră, existând astfel riscul scufundării navelor şi punerii în pericol a vieţii membrilor echipajelor.

"S-a dispus ca toate cele 33 de convoaie aflate în marş pe Dunăre să nu tranziteze perimetrul afectat de condiţiile meteorologice nefavorabile şi să aştepte la ancoră în Orşova, Dubova, Sviniţa sau Berzasca", a precizat Genovu.

În context, reprezentantul CZ Drobeta Turnu Severin a afirmat că, dacă în sectorul românesc al Dunării vor fi ridicate restricţiile de circulaţie a navelor în noaptea de marţi spre miercuri, (decizia fiind condiţionată de starea vremii), în cel sârbesc va continua să rămână blocat, autorităţile sârbeşti menţinând atenţionarea de cod roşu de vânt. 

×
Subiecte în articol: circulatie dunare dunărea