x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţia rutieră pe Autostrada A1, Orăştie - Sibiu, va fi închisă timp de o lună

Circulaţia rutieră pe Autostrada A1, Orăştie - Sibiu, va fi închisă timp de o lună

03 Sep 2015   •   19:19
Circulaţia rutieră pe Autostrada A1, Orăştie - Sibiu, va fi închisă timp de o lună
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Circulaţia rutieră pe Autostrada A1, Orăştie - Sibiu, va fi închisă începând de luni, ora 8,00, între Nod rutier Sălişte (km 270+020) - Nod rutier Cunţa (km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la km 275+650 al autostrăzii, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, printr-un comunicat remis AGERPRES.

'În conformitate cu prevederile Contractului 'Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie - Sibiu, lot 3, Antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani). Astfel, aceste lucrări de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala Antreprenorului. Menţionăm că, atât experţii tehnici din partea Antreprenorului, cât şi cei din partea Beneficiarului, au concluzionat faptul că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la km 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzătoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 - 2013', se precizează în comunicat.

În perioada de restricţie totală, traficul rutier se va desfăşura pe o rută alternativă, respectiv DN 1 între localităţile Sălişte şi Cunţa.

Potrivit reprezentanţilor CNADNR, perioada de închidere a circulaţiei este de aproximativ o lună şi jumătate, în funcţie şi de condiţiile meteorologice.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţase pe 26 august restricţionarea traficului şi devierea acestuia de pe calea 2, pe calea 1, pe sensul Orăştie - Sibiu, km 292+450 - km 270+335, în vederea executării lucrărilor de remediere la calea de rulare şi poduri.

Constructorul Autostrăzii Orăştie - Sibiu Lot 3 este firma italiană Salini Impregilo.

×