x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţie blocată pe Autostrada Soarelui, între localităţile Basarabi şi Agigea, din cauza viscolului şi a zăpezii

Circulaţie blocată pe Autostrada Soarelui, între localităţile Basarabi şi Agigea, din cauza viscolului şi a zăpezii

22 Ian 2012   •   06:37
Circulaţie blocată pe Autostrada Soarelui, între localităţile Basarabi şi Agigea, din cauza viscolului şi a zăpezii

Iarna a intarziat putin, dar acum ataca Romania cu toate armele. Traficul rutier pe autostrada Bucuresti - Constanta, intre localitatile Basarabi si Agigea, este blocat, in aceasta dimineata, din cauza viscolului si a zapezii, informeaza Centrul Infotrafic.

De asemenea, tot din cauza conditiilor meteo-rutiere nefavorabile, s-a luat masura restrictionarii traficului rutier pe DN 22A Harsova - Cataloi, pentru autovehiculele cu masa maxima totala autorizata mai mare de 7,5 tone.

Meteorologii avertizeaza ca va ninge serios in zonele de munte pana diseara. Vantul va sufla furios, cu pana la 90 de kilometri pe ora, viscolind zapada. In restul tarii sunt conditii pentru formarea poleiului.

In Vaslui, soferii ambulantelor au ajuns cu intarzieri de cateva ore la pacienti din cauza poleiului, iar la Constanta copacii au fost smulsi din radacini de vantul foarte puternic.

Prima zapada adevarata de la malul marii a venit cu vant puternic.

In Constanta, un copac a fost pus la pamant de vijelie si mai multe cartiere au ramas fara curent electric. Portul Agigea fluvial a fost inchis, iar navigatia pe canalul Dunare-Marea Neagra a fost restrictionata.

In judetul Tulcea, azi-noapte aproape toate drumurile nationale si judetene erau inzapezite. Zeci de masini au ramas blocate in nameti mai bine de 3 ore pana cand prima masina de deszapezire si-a facut aparitia.

Din cauza vremii si a vitezei, doi barbati din Tulcea, tata si fiu, au fost la un pas de moarte. Soferul nu a tinut cont ca soseaua era acoperita de zapada, a pierdut controlul volanului si dupa ce a derapat cativa metri s-a izbit de un copac.

Echipajele de urgenta s-au chinuit mai bine de 30 de minute sa ii scoata pe cei doi din masina. Ambulantele i-au preluat pe raniti in stare grava si i-au dus la Spitalul Judetean din Tulcea.

In Constanta, nu atat zapada face probleme, cat vantul puternic. Bate de ore in rafale ce ating si 50 de km la ora. Un asemenea vant puternic nu putea sa ramana fara urmari. Un copac s-a prabusit peste un autoturism intr-un cartier de la marginea orasului.

Ninsorile si vantul au pus stapanire pe DN 1 si DN 73, iar drumarii s-au lansat intr-o misiune imposibila. Abia curatau soseaua, ca in urma lor era alb la loc din cauza viscolului.

Cum va fi vremea in zilele urmatoare:

Luni, in timpul zilei, va fi lapovita in nord si centru si ploi pe arii restranse. Vor fi conditii de polei, iar la munte va ninge.

Marti, vor fi precipitatii mixte pe timpul zilei in Banat, Oltenia si local in Crisana, Muntenia si Transilvania, iar noaptea cam
peste tot.

Miercuri se anunta lapovita si ninsoare in jumatatea de sud-est a tarii, iar vantul va sufla tare in Dobrogea si Baragan.

×