x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu cere testarea elevilor cu teste non-invazive

Cîțu cere testarea elevilor cu teste non-invazive

25 Mar 2021   •   21:27
Cîțu cere testarea elevilor cu teste non-invazive

Premierul Florin Cîțu cere ca elevilor și profesorilor să li se facă teste non-invazive pentru depistarea coronavirusului după reîntoarcerea din vacanța de primăvară: „Să căutăm resursele și vă ajut și eu să le găsim”, a spus Cîțu.

„Aș face o propunere domnului ministru al Sănătății, dar vom mai discuta despre asta. Pentru că a fost discuția despre școală - ce facem cu copiii care merg acum în vacanță. Și aici e și domnul ministru al Educației, deci împreună aș vrea să vă uitați asupra acestui aspect. Să căutăm resursele și vă ajut și eu să le găsim ca să putem să îi testăm pe elevi când se întorc la școală, să le facem aceste teste non-invazive, să testăm cât mai mulți dintre ei după această perioadă de vacanță. Cred că este o soluție bună ca să putem să ținem sub control pandemia”, spune Florin Cîțu.

O poziție similară a avut recent și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a spus că, în școli, campania de vaccinare nu a fost mulțumitoare, în condițiile în care s-au folosit doar 19.000 de teste, din totalul de peste un milion de teste alocate de Ministerul Sănătății.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cîțu teste