x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: Țara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului

Ciucă: Țara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului

01 Oct 2022   •   16:40
Ciucă: Țara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului

Țara nostră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului, a declarat premierul Nicolae Ciucă, sâmbătă, după ce s-a întâlnit cu președintele Azerbaidjanului Ilham Aliyev și cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Premierul a avut sâmbătă în Bulgaria întâlniri bilaterale cu președintele Azerbaidjanului Ilham Aliyev și cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

„Sunt de menționat concluziile în urma întâlnirii cu președintele Azerbaidjanului. Am primit asigurări că există cantitățile de gaze necesare pentru această iarnă. Există o serie de proiecte pe care le avem în vedere în ceea ce privește tranziția către energie verde și desigur există un interes pentru accentuarea relațiilor bilaterale în ceea ce privește dezvoltarea unor proiecte de petro-chimie”, a declarat Nicolae Ciucă.

În cadrul întâlnirii cu premierul grec, Nicolae Ciucă spune că a discutat despre operaționalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria.

„Am discutat aspectele legate de operaționalizarea acestui interconector și despre posibilitatea ca în viitor să putem să fim beneficiarii transportului de energie și descărcarea lui în terminalele din Nordul Greciei și există foarte mare disponibilitate astfel încât să putem să beneficiem și de acest suport. Ca atare, în acest moment pot să dau asigurări că avem cantitățile necesare de gaz, iar țara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului”, a adăugat Ciucă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca