x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clanul Corduneanu a ajuns la tribunal

Clanul Corduneanu a ajuns la tribunal

12 Oct 2004   •   00:00

Majoritatea membrilor clanului mafiot Corduneanu, retinuti duminica in urma unei actiuni in forta a Politiei in Iasi, au fost prezentati de procurori, ieri, magistratilor Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva.

ION ALEXANDRU

Este vorba de noua persoane care fac parte din cea mai periculoasa grupare interlopa ieseana. Acestia au fost adusi, la sfarsitul saptamanii trecute, in Capitala si predati procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ieri-dimineata, cei noua au fost scosi din arest pentru audieri, anchetatorii propunand judecatorilor emiterea unor mandate de arestare pe o perioada de 29 de zile. Clanul Corduneanu este acuzat de trafic de persoane.

DESCINDEREA. Echipa de anchetatori formata din procurori si politisti sustine ca gruparea ieseana a fost monitorizata timp de un an, deoarece se ocupa cu traficul de droguri si de persoane. Mai multi ofiteri sub acoperire s-au infiltrat in cadrul clanului, demascandu-le Cordunenilor o importanta afacere cu ecstasy. Duminica, trupele speciale au derulat 14 perchezitii domiciliare, confiscand cu acest prilej o importanta cantitate de droguri. In urma acestor descinderi au fost retinuti noua membri ai clanului Cordunenilor, care isi desfasurau activitatea infractionala in Iasi si in orasele invecinate. Au fost pusi sub acuzare seful clanului Corduneanu - Bogdan Constantin (care si-a schimbat numele de familie), precum si Florinel Corduneanu, Gheorghe Rusu (fost Corduneanu), Mihail Silviu Corduneanu, Vasile Calin (fost Corduneanu), Mihai Leca, Catalin Costel Emacu, Stefan Octavian Horobet si Silviu Iulian Gatlan.

TEROAREA. Membrii clanului Corduneanu au comis, de-a lungul ultimilor ani, mai multe infractiuni in tara si in strainatate, fiind cautati atat de autoritatile franceze, cat si de cele germane pentru participare la numeroase acte de violenta, jafuri armate, trafic de persoane si furturi. Primii locotenenti ai gruparii depistati de autoritati au fost retinuti, la inceputul lunii august 2004, intr-o frizerie din Iasi. Adrian Corduneanu (22 ani) si varul sau Iulian Bogdan (23 ani) sunt acuzati de santaj, dupa ce au primit de la doua persoane taxe de protectie de 6.000 de euro. La sfarsitul lunii august un procuror iesean s-a mutat din oras de frica mafiotilor. Un politist s-a trezit cu locuinta sparta, iar colegului sau i-a fost batuta mama in plina strada. Nu intamplator. Cei trei oameni ai legii au instrumentat dosarul referitor la cei doi - Adrian Corduneanu si varul sau Iulian Bogdan.

MONITORIZARE

"Actiunea a vizat anihilarea unei retele organizate transfrontaliere de traficanti de droguri, cunoscuta sub denumirea de "Clanul Cordunenilor", care era monitorizata si pentru comiterea altor infractiuni din sfera crimei organizate" - Inspectoratul General Politiei Romane

UNUL A SCAPAT DE ARESTARE

Surse judiciare ne-au declarat ca, dintre cele noua persoane retinute la Iasi, doar opt se mai aflau, ieri dupa-amiaza, in arestul Directiei de Cercetari Penale a Inspectoratului General al Politiei Romane. Unul dintre suspecti a fost eliberat, el urmand sa fie cercetat in stare de libertate. Ceilalti opt membri ai gruparii au fost prezentati, in jurul orei 17:00, judecatorilor Tribunalului Municipiului Bucuresti, procurorii sperand ca macar acestia sa primeasca mandate de arestare preventiva. Pana la ora inchiderii editiei, procurorii nu s-au pronuntat asupra acestei probleme. Sursele citate nu au precizat care este numele celui pus in libertate, insa au lasat sa se inteleaga ca participarea sa la activitatile grupului a fost una minora.

×
Subiecte în articol: observator corduneanu