x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clanul Cordunenilor, IMPLICAȚI în activitățile ILEGALE ale primarului Iașului, GHEORGHE NECHITA

Clanul Cordunenilor, IMPLICAȚI în activitățile ILEGALE ale primarului Iașului, GHEORGHE NECHITA

01 Mai 2015   •   19:20
Clanul Cordunenilor, IMPLICAȚI în activitățile ILEGALE ale primarului Iașului, GHEORGHE NECHITA

Membri ai clanului "Corduneni" ar fi fost implicaţi în activitatea de ameninţare a persoanei care s-a întâlnit cu Adina Samson, iubita primarului din Iaşi, Gheorghe Nichita, rezultă din referatul DNA prin care se cere arestarea preventivă a edilului.

Potrivit documentului, în 25 aprilie, la ora 12,25, Ştefan Avîrvarei, şef serviciu Poliţia Locală Iaşi, a fost anunţat telefonic de către detectivul Ion Băcioi care supraveghea activitatea Adinei Samson cu privire la faptul că aceasta s-a întâlnit la o terasă cu o persoană de sex masculin.

La ora 12,58, Avîrvarei a fost contactat telefonic de către Ovidiu Bejan care i-a transmis :'s-au aflat nişte date multe, multe, multe şi are, o să fie bucuros să-l înştiinţez'. Cei doi reiau discuţia telefonică la ora 13,02, moment în care Bejan i-a transmis faptul că persoanei de sex masculin i s-a cerut să părăsească de urgenţă Municipiul Iaşi, aşa cum rezultă din următorul fragment al conversaţiei telefonice:

Procurorii susţin că, la ora 14,52, Avîrvarei a luat legătura cu Ion Băcioi pentru a se interesa dacă Adina Samson şi persoana împreună cu care se afla aceasta au fost vizitate de alte persoane, răspunsul interlocutorului fiind unul pozitiv, totodată acesta afirmând şi că a filmat momentul : 'Deci a fost, i-a vizitat eu ştiu, doi băieţi mai mari aşa,0 mai voinici au fost la masa lor, au stat de vorbă, înţelegi, cu ei un minut şi ceva că am filmarea de la cap coadă, de la venire până la plecare'.

În referat se arată că, la 17,07, Avîrvarei este contactat de către Ovidiu Bejan cu care a purtat următoarea conversaţie telefonică:

'Avîrvarei: Alo!
Bejan: Veniţi un pic pân' la Oscar, dacă sunteţi amabil.
Avîrvarei: De ce?
Bejan: Că e discuţia asta de bani, că nu ştiu ce... veniţi puţin să discutăm, veniţi puţin vă rog, că doară... că i-o chemat pe ăştia, pe fraţii ăştia şi... fac presiune pe mine acuma.
Avîrvarei: Cine i-o chemat?
Bejan: Ăia doi i-o chemat pe fraţii Corduneanu aici la Oscar şi vreau bani, trebuia să le spuneţi să-şi vadă de treaba lor.
Avîrvarei: Păi stai oleacă frate, că nu am să vin eu.
Bejan : Dar trimiteţi pe cineva, trimiteţi...'

La scurt timp, 17,12, cele două persoane au reluat convorbirea telefonică, Bejan spunând că îl va contacta pe edilul Nichita dacă nu este ajutat.

'Bejan: Auziţi, puteţi trimite pe cineva?
Avîrvarei: Dar nu am pe cine frate, nici nu ştiu ce să fac.
Bejan: Dar îl sun pe nea Gigi dacă nu rezolvaţi dvs., trimiteţi... veniţi dvs. şi discutăm exact să... oamenii îs supăraţi că... nu ştiu ce.'

DNA menţionează că despre implicarea 'Cordunenilor' în activitatea de ameninţare a persoanei care s-a întâlnit cu Adina Samson a fost anunţat şi Liviu Hliboceanu de către funcţionarul public respectiv.

'Avîrvarei: Haideţi urgent pân' la primărie.
Hliboceanu: Eşti nebun.
Avîrvarei: Ştiu. Îi cunoaşteţi pe Corduneni?
Hliboceanu: Nu.
Avîrvarei: Cine îi cunoaşte? Georgel îi ştie?
Hliboceanu: Da.
Avîrvarei: Să vină Georgel atunci până aicea.'

În 25 aprilie, la ora 17,40, Ştefan Avîrvarei a purtat o nouă conversaţie telefonică cu Ovidiu Bejan din care a reieşit că persoanele care au discutat cu individul căruia i s-a solicitat să prăsească municipiul Iaşi sunt membri ai grupării 'Cordunenilor'.

'Avîrvarei: Da?
Bejan: Ăia doi care-am fost eu i-au chemat pe ăştia. Şi ăştia au spus aşa...
Avîrvarei: Ovidiu, da' ăştia doi erau ăia.
Bejan: Nu, nu, nu. Îs alţi doi.
Avîrvarei: Ovidiu!
Bejan: Îţi spun eu.
Avîrvarei: Ovidiu, deci dacă vrei să colaborăm, mie-mi spui adevărul.
Bejan: Hai să-ţi spun adevărul. Ăştia-s ăia, da, ăştia-s ăia.
Avîrvarei: Păi ai văzut? Ăştia-s ăia. Nu-mi spune mie alte lucruri. Dacă vrei, hai să vorbim franc şi verde-n faţă ca să nu mai stârnesc alte belele.
Bejan: Da, chestia este că se speria nenea Gigi. Şi am zis că hai să aşa. Şi i-am spus care-s condiţiile. Astea sunt şi astea sunt. Şi acuma a sucit-o ca la puşcărie, m-a prins în...
Avîrvarei: Da, bine, eu asta am înţeles. Da' te rog nu încerca, nu măcar acuma în al doişpelea ceas nu... spune adevărul'.

La ora 21,47, cei doi au purtat o nouă discuţie telefonică în care au stabilit să se întâlnească în ziua următoare în jurul orelor 16,00 întrucât 'Cordunenii' solicitau bani pentru informaţiile suplimentare pe care le deţineau.

De asemenea, despre evenimentele petrecute în 25 aprilie, Adina Samson i-a comunicat şi Laurei Butnariu în convorbirea telefonică purtate de cele două a doua zi, la ora 14,40.

'Samson: Ştii ce mi-o făcut? Mi-o trimis doi borfaşi că a, la masă eram cu un tip şi din ăştia, prieteni ai Cordunenilor, şi i-o zis să plece într-o oră din Iaşi, că fata asta nu e singură.
Butnariu: Nu cred!!!'

Şeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, în 26 aprilie, s-a întâlnit în intervalul orar 19,00 - 23m00 de două ori cu Gheorghe Gelu Junică, apropiat al familiei Cordunenilor, după fiecare dintre întâlniri acesta aducând la cunoştinţa edilului Nichita rezultatul discuţiilor purtate.

'Nichita: Cum e?
Hliboceanu: Acuma suntem la nişte discuţii.
Nichita: Da? Şi cam în cât timp terminaţi?
Hliboceanu: Suntem la Izăreni.
Nichita: A, acolo tocmai?
Hliboceanu: Hm... da, cam în cinci - zece minute terminăm, în... jumate de oră maxim putem fi la bază'.

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat că primarul din Iaşi, Gheorghe Nichita, va prezentat vineri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, el fiind reţinut pentru mai multe fapte.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Nichita pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

În dosar au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi pentru arestare preventivă Liviu Hliboceanu,director general al Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în cadrul poliţiei.

×