x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Evaluare sumbră: lumea pierde cursa pentru îndeplinirea obiectivelor climatice

Evaluare sumbră: lumea pierde cursa pentru îndeplinirea obiectivelor climatice

de Redacția Jurnalul    |    05 Sep 2023   •   20:00
Evaluare sumbră: lumea pierde cursa pentru îndeplinirea obiectivelor climatice

Lumea pierde cursa pentru îndeplinirea obiectivelor climatice, susține Sultan Al Jaber, președintele COP28, potrivit Reuters.

Lumea pierde cursa pentru îndeplinirea obiectivelor sale în materie de schimbări climatice, a declarat, marți, președintele viitorului summit COP28, în timp ce liderii africani au cerut schimbări la ceea ce ei spun că este un sistem internațional incorect de finanțare a climei.

Evaluarea sumbră a lui Sultan Al Jaber, care va prezida summitul din Emiratele Arabe Unite (EAU) de la sfârșitul lunii noiembrie, a fost făcută cu trei zile înainte ca ONU să publice primul său „bilanț global", o evaluare a modului în care națiunile se descurcă în eforturile lor de a aborda schimbările climatice.

„Nu obținem rezultatele de care avem nevoie în timpul în care avem nevoie de ele", a declarat Jaber, în fața delegaților prezenți la Summitul inaugural al Africii privind clima din capitala Kenyei, Nairobi.

Summitul, care s-a deschis luni, se concentrează pe mobilizarea finanțării din Africa pentru contracararea schimbărilor climatice.

În timp ce Africa suferă de unele dintre cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice, continentul primește doar aproximativ 12% din finanțarea de care are nevoie pentru a face față, anunță cercetătorii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: clima schimbari