x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cod Galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară. Vezi zonele vizate de avertizarea hidrologică

Cod Galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară. Vezi zonele vizate de avertizarea hidrologică

17 Mai 2012   •   09:07
Cod Galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară. Vezi zonele vizate de avertizarea hidrologică

Hidrologii au emis, astazi, o avertizare cod galben de inundatii pe mai multe rauri din tara. Fenomenele vizate sunt: scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadrastate si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie, se arata pe site-ul Institutului National de Hidrologie.

Bazinele hidrografice vizate sunt: Crasna – jud. Salaj si Satu Mare, Barcau – jud. Slaj si Bihor, incepand cu 17 mai, ora 11:00 si Motru, Gilort si Jiu sector Filiasi-Racari – jud. Mehedinti, Gorj si Dolj, pe afluentii din bazinul inferior al Oltului - jud. Valcea si Olt si pe afluentii din bazinele superioare ale Argesului si Dambovitei - jud. Arges.

Avertizarea este valabila in perioada 17.05.2012 ora 11:00 – 18.05.2012 ora 16:00, timp in care aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai raurilor enumerate si pe cursurile de apa necadastrate.

"Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate", avertizeaza hidrologii.

×