x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CODUL GALBEN de ninsori şi viscol, prelungit până la ora 21:00. Vezi ce zone sunt afectate şi situaţia drumurilor din ţară

CODUL GALBEN de ninsori şi viscol, prelungit până la ora 21:00. Vezi ce zone sunt afectate şi situaţia drumurilor din ţară

27 Noi 2013   •   08:18
CODUL GALBEN de ninsori şi viscol, prelungit până la ora 21:00. Vezi ce zone sunt afectate şi situaţia drumurilor din ţară
UPDATE 11:20 - Meteorologii au extins atenţionarea cod galben de ninsori şi viscol până la ora 21.00. În vestul şi sudul Olteniei, precum şi în sudul Munteniei va mai ninge, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 10 l/mp şi se va depune strat proaspăt de zăpadă.

În sudul Banatului şi în celelalte judeţe ale Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti, vor mai fi posibile ninsori slabe.

Vântul va mai avea intensificări în regiunile estice şi sud-estice, cu viteze de 55-65 km/h. În noaptea de miercuri spre joi vor fi temperaturi negative în toată ţara, iar în estul Transilvaniei va fi ger (valori sub -10 grade).
..............................................

Iarna şi-a făcut simţită prezenţa, începând de ieri seară, în sudul şi sud-vestul României. Meteorologii au anunţat cod galben de ninsori şi viscol pâna astăzi la prânz în 16 judeţe şi în Capitală. Cantităţile de precipitaţii sunt consistente în Vestul Muntentiei, Oltenia şi Banat, unde s-a depus deja un strat serios de zapadă.

SITUAŢIA DRUMURILOR NAŢIONALE

Potrivit Centrului Infotrafic, în această dimineaţă nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

Pe DN67C Novaci — Rânca în județul Gorj s-a acționat în cursul nopții cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant, însă din cauza viscolului, între kilometrii 20 și 34, partea carosabilă este acoperită cu un strat subțire de zăpadă. Pe DN67C — Transalpina nu au fost finalizate lucrările de modernizare, iar pe tronsonul Rânca — Obârșia Lotrului drumul nu a fost deschis circulației publice. În consecință, pe acest tronson nu se acționează cu utilaje de deszăpezire. Conducătorii auto sunt atenționați că au obligația să respecte semnificația indicatoarelor care interzic accesul pe această porțiune de drum.

DN7C — Transfăgărășan este închis în perioada 1 noiembrie 2013 — 30 iunie 2014 de la Piscu Negru-județul Argeș până la cabana Bâlea Cascadă-județul Sibiu. În județul Argeș rămân deschise tronsoanele Bascov-Piscu Negru, iar în județul Sibiu cabana Bâlea Cascadă-intersecția cu DN1-zona Cârțișoara. Pe tronsoanele deschise circulație s-a acționat cu utilaje de deszăpezire.

Și miercuri în intervalul orar 09.00-15.00 circulația rutieră pe autostrada A2 București — Constanța se va opri pentru intervale de aproximativ 20 de minute în zona Medgidia-Cernavodă, pe ambele sensuri, în vederea efectuării unor lucrări de înlocuire a unor cabluri de înaltă tensiune.

Polițiștii rutieri le reamintesc conducătorilor auto că au obligația ca pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă. Amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă este prevăzută la clasa a IV-a de sancțiuni de la 9 la 20 puncte-amendă, însemnând de la 720 la 1.600 de lei și este însoțită de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.

În Capitală, a nins toată noaptea, însă până acum nu au existat mari probleme în trafic. 47 de utilaje au fost pregatite sa intervina oricand, insa doar cateva dintre ele au fost scoase pe arterele principale, ca sa imprastie antiderapant.

Zapada s-a asternut mai mult pe strazile laturalnice, pe care nu intra utilajele si masinile trec mai rar. Pentru orice eventualitate, primaria a pus la dispozitia bucurestenilor un numar de telefon de urgenta, la care pot sesiza probleme in alimentarea cu apa, caldura si curent electric.

Meteorologii au anuntat cod galben de ninsori si viscol in 16 judete şi în Capitală. Temperaturile vor scadea considerabil in toata tara, astfel ca vom avea cele mai scazute minime din aceasta toamna.

Avertizarea de cod galben este valabilă pana astăzi la ora 14.00.


×