x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colegiului Medicilor din România cere anchetarea disciplinară a Laurei Codruţa Kovesi

Colegiului Medicilor din România cere anchetarea disciplinară a Laurei Codruţa Kovesi

29 Iun 2012   •   14:47
Colegiului Medicilor din România cere anchetarea disciplinară a Laurei Codruţa Kovesi

Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania (CMR), intrunit vineri, la Eforie Nord, a discutat pe tema masurilor ce se impun dupa ultimele acte de incalcare a independentei profesionale a corpului medical, in cazul Adrian Nastase.

"Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania isi manifesta ingrijorarea privind actiunile de intimidare ale corpului medical si actele inacceptabile si inadmisibile de limitare a independentei profesionale din partea organelor de forta ale statului roman'', se mentioneaza intr-un comunicat remis presei de CMR.

CSM solicita ca procurorul general Laura Codruta Kovesi sa fie anchetat disciplinar de procurorii DNA Bucuresti in legatura cu cazul Adrian Nastase.
''Incalcarea drepturilor pacientului, interventia in relatia medic-pacient si medic-familia pacientului si ancheta unor diagnostice in absenta unor expertize medicale care sa trezeasca suspiciuni cu privire la diagnostic constituie, in esenta, incalcari grave ale drepturilor omului si este obligatia CSM-ului de a sanctiona astfel de abateri. Atragem atentia ca insasi comunicarea diagnosticului si a convorbirilor intre medic si pacient, intre medic si familia pacientului, fara acordul pacientului, incalca acea confidentialitate prevazuta prin lege'', informeaza CMR.

De asemenea, Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania spune ca urmeaza sa informeze organismele profesionale din tarile UE si a Comisiei Europene, pentru a cere sprijin in vederea apararii independentei profesionale a medicilor.
CMS mai cere masuri legislative si administrative de ''protectie reala'' a drepturilor medicilor.

×