x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colonel STS, detaşat la SGG, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru trafic de influenţă

Colonel STS, detaşat la SGG, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru trafic de influenţă

29 Dec 2015   •   16:15
Colonel STS, detaşat la SGG, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru trafic de influenţă

Enache Ştefan, ofiţer activ cu gradul militar de colonel în cadrul UM 02999 - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la data faptei, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în rechizitoriul întocmit procurorii militari au reţinut că, la data de 8 decembrie 2015, inculpatul Enache Ştefan a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 de euro în scopul de interveni pe lângă directorul Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influenţă, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitaţie, a unui imobil din municipiul Bucureşti, la un preţ mult subevaluat.

Imobilul astfel achiziţionat urma să fie valorificat, iar profitul să fie împărţit între inculpat şi persoana respectivă, precizează DNA.

"Ulterior, în data de 10 decembrie 2015, inculpatul Enache Ştefan a pretins şi în ziua de 14 decembrie 2015 a primit suma de 30.000 de euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziţionarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Agerpres

×