x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO + LIVETEXT. Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei

VIDEO + LIVETEXT. Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei

05 Noi 2020   •   19:12
VIDEO + LIVETEXT. Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE. Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis: „Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit. Mulți, prea mulți care au decedat. Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Școlile să treacă toate în online. Angajații să treacă la telemuncă, unde e posibil. Magazinele să fie închise de la 21:00, cel târziu. Circulația pe timpul nopții restricționată. Noi dorim să controlăm extinderea pandemiei și să dăm șanse medicilor să continue să trateze în spitale. Nu dorim să închidem economia, ci să luăm măsuri prin care oamenii să fie protejați. Va fi o campanie electorală în condiții foarte stricte. Onorați membri ai Guvernului, să vă implicați total pentru a garanta alegerile în siguranță. Este posibil, am dovedit la locale. Există multe discuții despre oportunitatea alegerilor. Vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză, democrația trebuie garantată și se garantează prin alegeri libere. Națiunile puternice țin la alegerile democratice chiar și în condiții de criză. Ce exemplu mai bun decât alegerile din SUA? Acolo să ne uităm, la democrațiile consolidate. În SUA alegerile au avut loc în condițiile în care sunt aproape 100.000 de cazuri pe zi. Și au avut o prezență recond, lume multă cu mască, au fost și au ales. Așa fac națiunile puternice, iar națiunea română e o națiune puternică.” 

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban: „Măsurile prezentate de președinte trebuie transpuse în Hotărâri de Guvern. Putem lua deciziile, cu aplicabilitate de luni. E fundamental ca instituțiile să fie mobilizate la maximum pentru aplicarea acestor reglementări. Privind alegerile, suntem pregătiți să le organizăm astfel încât riscul de contaminare să fie egal cu zero. Celor care bat toba cu amânarea alegerilor, le reamintesc că duminică au fost alegeri în România, s-a votat pentru președintele Republicii Moldova”.

----------------------------------------

Știre inițială. Comitetul Național pentru Situații de Urgență se reunește joi, 5 noiembrie, pentru a decide noi restricții și măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

Ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență are loc înaintea ședinței de Guvern programată la ora 19:00. Președintele Klaus Iohannis va participa la ședința de Guvern, a anunțat Administrația Prezidențială.  

Potrivit unor surse guvernamentale, printre măsuri se numără restricționarea deplasării pe timpul nopții și obligativitatea purtării măștii de protecție pe întreg teritoriul țării.

Premierul Ludovic Orban a avut, miercuri seară, o ședință operativă cu reprezentanții instituțiilor implicate în gestionarea pandemiei de COVID-19. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situații de Urgență și ai MApN.

 

 

×