x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Compania low-cost MyAir şi-a pierdut licenţa de zbor

Compania low-cost MyAir şi-a pierdut licenţa de zbor

23 Iul 2009   •   00:00

Autoritatea Aviaţiei civile din italia (Enac) a suspendat licenţa de zbor a companiei aeriene italiene low-cost MyAir. Această companie, care operează şi zboruri spre România, şi-a pierdut licenţa din cauza nerespectării angajamentelor asumate în ceea ce priveşte restructurarea sa financiara,informează AFP. Suspendarea intra în vigoare începând de vineri de la ora 00.00 şi 1 minut, ora locală.



Într-un comunicat, Enac a precizat că "a emis un decret de urgenţă prin care revoca licenţa provizorie care i-a fost acordată MyAir temporar la 25 iunie". Aceasta autorizaţie îi fusese acordată MyAir "cu condiţia ca, în aşteptarea restructurării sale financiare, compania să-şi onoreze angajamentele, graţie unor lichidităţi suficiente pentru garantarea gestionarii planului operaţional programat", subliniază Enac.

Autoritatea subliniază că MyAir "nu a furnizat dovada unor progrese concrete în ceea ce priveste recapitalizarea", în timp ce situaţia conturilor sale nu permite "asigurarea unei acoperiri a costurilor pentru serviciile de bază". În concluzie, Enac estimează că "prin continuarea activităţii companiei s-ar fi agravat prejudiciile suportate de pasageri".

MyAir, companie aerienă low-cost creată în 2004, oferă zboruri spre un număr de 15 oraşe italiene şi de asemenea operează curse către 15 destinaţii internaţionale, inclusiv spre România. În ultimele zile, aproximativ 2.000 de pasageri au avut de suferit din cauza problemelor companiei MyAir, din care circa 500 urmau să plece spre Italia de pe Aeroportul Băneasa

×
Subiecte în articol: observator