x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Complexul Energetic Rovinari: 31 tone de ţeavă, dispărute

Complexul Energetic Rovinari: 31 tone de ţeavă, dispărute

de Gabriela Mladin    |    09 Sep 2008   •   00:00

O anchetă penală se desfăşoară la Complexul Energetic Rovinari, după ce 31 tone de ţeavă de alamă au dispărut fără urmă din depozitele termocentralei.



O anchetă penală se desfăşoară la Complexul Energetic Rovinari, după ce 31 tone de ţeavă de alamă au dispărut fără urmă din depozitele termocentralei.  Angajaţii instituţiei au sesizat dispariţia zecilor de tone de ţeavă abia acum cîteva zile. Conducerea Complexului Energetic Rovinari susţine că un asemenea furt nu poate fi făcut decît cu complicitatea angajaţilor şi a firmei care asigură paza termocentralei.
“Nimeni nu poate să scoată pe poarta instituţiei peste 30 de tone cu roaba, este clar că furtul a fost bine gîndit, hoţii au avut o strategie pe care trebuie s-o explice. Un asemenea furt nu poate fi făcut decît în complicitate cu mulţi angajaţi ai complexului şi, evident, a firmei de pază”, a explicat directorul general al CE Rovinari, Laurenţiu Ciurel.


Cursul tonelor dispărute

Cele 31 tone de ţeavă de alamă apar intrate cu documente în depozitele Complexului Energetic Rovinari în luna februarie a acestui an şi, conform documentelor, ele există în gestiunea instituţiei. Faptic, însă, tonele de alamă lipsesc cu desăvârşire. “Ţeava provenea din condensatoare şi trebuia înlocuită cu alta, iar cea veche, scoasă la licitaţie şi vîndută. În luna iunie s-a făcut licitaţie şi s-a stabilit ca pentru cele 95 tone de ţeavă o firmă din Craiova să plătească cîteva miliarde de lei vechi. Acum 10 zile s-a constatat, însă că 31 tone de ţeavă lipsesc din depozite, valoarea acestora fiind de peste 3 miliarde de lei vechi”, a mai spus Ciurel.
Pentru a se descoperi cum a fost posibil ca zeci de tone de material feros să dispară, conducerea complexului a sesizat Poliţia şi, în paralel, la CE Rovinari se desfăşoară şi o anchetă internă a corpului de control.

×