x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Complici si cristale

Complici si cristale

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    29 Oct 2005   •   00:00
Complici si cristale

A avut Bogdan Iancu "ajutoare" la "obiectivul" Iovan? Aceasta este intrebarea care ii macina pe politisti si pe procurori. Totul a pornit de la doua jardiniere rasturnate pe terasele vecinei de vila cu Romanita. Si de la urmele gasite pe instalatiile de aer conditionat. Cat despre probele acuzarii, cristalele Swarovski gasite in garsoniera lui Bogdan Iancu raman deocamdata nerevendicate.

A avut Bogdan Iancu "ajutoare" la "obiectivul" Iovan? Aceasta este intrebarea care ii macina pe politisti si procurori. Semibibelourile cu cristale Swarovski gasite in garsoniera lui Bogdan Iancu raman deocamdata nerevendicate.

Procurorii care instrumenteaza cazul Iovan se straduiesc, de cateva zile incoace, sa descopere daca hotul Bogdan Iancu a lucrat singur sau a avut unul sau mai multe ajutoare in noaptea in care a intrat in vila din Primaverii. Prima informatie de acest gen a venit de la una dintre vecinele Romanitei. Ea locuieste chiar langa vila creatoarei de moda si in dimineata mortii lui Bogdan Iancu a descoperit ca jardinierele de pe terasele casei sale erau daramate. A povestit acest lucru si anchetatorilor.

VARIANTE. "Luam in calcul si elementele povestite de vecina. Urmele gasite la casa acesteia ar putea dezvalui un posibil traseu al lui Bogdan Iancu pana la vila familiei Iovan sau existenta unei alte persoane la fata locului. Este posibil totusi ca acest incident sa nu aiba vreo legatura cu cazul Iovan. Analizam toate cele trei variante, pentru ca trebuie sa aflam daca Bogdan Iancu a fost singur sau insotit de cineva in acea noapte", ne-a declarat procurorul de caz Andreea Serbanoiu.

NOI URME. "Criminalistii au prelevat unele probe, urme de picioare, poate si de maini, de pe instalatiile de aer conditionat ale vilei vecine. Asteptam rezultatele de la laborator", ne-a spus avocatul Dan Nastrut. El a sustinut ca se putea ajunge cu usurinta in casa familiei Iovan de pe terasa casei alaturate si nu exclude posibilitatea ca acolo sa se fi aflat unul dintre complicii lui Bogdan Iancu. "Asa am gasi si o explicatie la faptul ca intrusul a urcat pana la nivelul superior al imobilului, probabil pentru a-i facilita accesul complicelui in locuinta", ne-a declarat avocatul.

PRIETENII. Pe o alta filiera, anchetatorii incearca sa afle posibilii complici, pornind de la cercul de prieteni ai hotului omorat in casa Iovan. Acesta este motivul pentru care joi a fost audiat unul dintre amicii tanarului, zis Jean. "El a spus lucruri foarte importante pentru ancheta si vor urma si alte audieri care vor scoate la lumina aspecte interesante", ne-a declarat avocatul surorii hotului, Mariana Stefan. Anchetatorii au reusit sa obtina de la Jean date valoroase despre lumea in care se invartea Bogdan Iancu.

SWAROVSKI. Avocatul Mariana Stefan a predat joi autoritatilor mai multe semibibelouri cu cristale Swarovski, considerandu-le probe in acest caz. "Romanita Iovan lucreaza direct cu aceasta firma. Este o ipoteza ca ar fi putut sa se cunoasca dinainte cu Bogdan", sustine avocatul familiei Iancu.

In replica, Romanita Iovan, ne-a declarat in timpul "reconstituirii" facute de Jurnalul National ca nu comercializeaza aceste cristale si ca nu are nici o legatura cu hotul. "Numai diversiuni sunt lansate in ultimul timp. Probabil aceasta a inceput de la ideea ca telefonul meu are elemente de cristale Swarovski". Procurorul de caz ne-a lamurit: "Cristalele vor fi verificate si abia apoi se va vedea daca sunt utile cauzei. Deocamdata nu se coroboreaza cu nimic".

Ramane de vazut daca bunurile gasite in garsoniera lui Bogdan si predate autoritatilor nu vor fi cumva revendicate de cine stie ce proprietar pradat de anonimi. Politistii ar putea rezolva astfel inca un dosar.

"URMARIT" POST-MORTEM
A trecut aproape o luna de la moartea lui Bogdan Iancu si acesta este deja suspectat post-mortem in mai multe dosare de furt din case, nerezolvate pana in prezent. Mai intai politistii au sustinut ca Bogdan Iancu ar fi fost autorul jafului din casa soacrei lui Mircea Geoana, de unde au disparut bani, dar si bijuterii. Apoi, de doua zile autoritatile sustin ca au mai dat de cap unei infractiuni comise de acelasi recidivist. O spargere tot in cartierul Primaverii. In acea casa locuieste un cetatean strain cu functie inalta intr-o companie de telefonie mobila. Desi aveau amprentele recidivistului in baza de date de cativa ani buni, deci si la momentele in care au fost sesizati de proprietarii pradati, politistii au descoperit autorul furturilor abia dupa moartea acestuia.

×
Subiecte în articol: observator bogdan iancu iovan