x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate zilele viitoare în România

Concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate zilele viitoare în România

03 Apr 2022   •   16:05
Concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate zilele viitoare în România

Guvernul informează că, în următoarele zile, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

Datele furnizate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus arată că în următoarele zile, deasupra României, concentrațiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, la nivelul României, circulația aerului pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică se va realiza predominant dinspre vest- sud-vest spre est- nord-est în regiunile sudice, iar în restul teritoriului se va orienta treptat din sector nord-vestic.

De asemenea, din analiza monitorizării continue a calității aerului, transmisă de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, în intervalul sâmbătă ora 00.00 – duminică ora 12.00 valorile obținute sunt normale pentru aceasta perioadă și nu s-au înregistrat depăşiri ale valorilor limită pentru indicatorii măsurați la majoritatea stațiilor (inclusiv la stațiile de tip EMEP, amplasate la Fundata – jud. Brașov, Semenic – jud. Caraș Severin și în Poiana Stampei – jud. Suceava, astfel încât să poată măsura influența transportului poluanților atmosferici pe distanțe lungi).

(sursa: Mediafax)

×