x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concert rock ELECTRIC la propriu în Germania. Trei fulgere, 33 de răniți

Concert rock ELECTRIC la propriu în Germania. Trei fulgere, 33 de răniți

06 Iun 2015   •   16:48
Concert rock ELECTRIC la propriu în Germania. Trei fulgere, 33 de răniți

În total 33 de persoane au fost rănite de trei fulgere, care au căzut vineri noapte în zona în care se desfăşoară festivalul 'Rock am Ring', care a început seara şi a continuat până a doua zi dimineaţă pe aerodromul din Mendig, în vestul Germaniei, relatează EFE.

Răniţii, care au fost internaţi, se află deja în stare bună şi vor fi externaţi duminică, a informat Yvonne Kuhn, responsabilă cu asistenţa medicală a festivalului.

Primul fulger a căzut în jurul orei locale 01.30 (23.30 GMT vineri) în spatele scenei şi a rănit opt membri ai personalului festivalului, a declarat Gerd Bertram, purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Două ore mai târziu un al doilea fulger a căzut în zona campingului, iar în jurul orei locale 04.00 un al treilea fulger a căzut aproape de turnul de control al aerodromului.

Ceilalţi 25 de răniţi sunt spectatori ai festivalului, a precizat Kuhn.

Persoanele rănite nu au suferit direct impactul fulgerului, ci s-au aflat în contact cu obiecte de metal, precum gardul, asupra cărora s-a produs descărcarea electrică.

În pofida acestui contratimp, festivalul, care reuneşte 90.000 de iubitori ai muzicii rock, va continua până duminică cu programul prevăzut, au informat organizatorii.

×
Subiecte în articol: rock am ring