x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conducerea "Ice Hotel" de la Bâlea Lac, somată să schimbe denumirea hotelului

Conducerea "Ice Hotel" de la Bâlea Lac, somată să schimbe denumirea hotelului

10 Ian 2011   •   11:18
Conducerea "Ice Hotel" de la Bâlea Lac, somată să schimbe denumirea hotelului

145861-balea.jpgManagerul Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, Leo Klingeis că o firmă din Suedia a trimis o înştiinţare prin care le solicită să renunţe la denumirea de "Ice Hotel".

"În hârtia pe care am primit-o de la ei scrie că «Ice Hotel» este marca lor înregistrată şi ne cer ca până în 10 ianuarie să schimbăm denumirea hotelului de la Bâlea Lac. Noi am angajat o firmă de avocatură specializată pe mărci înregistrate, care face verificările necesare pentru a vedea dacă este într-adevăr aşa sau nu", a declarat Leo Klingeis.

El a spus că, dacă se confirmă ca fiind marcă înregistrată denumirea de "Ice Hotel", vor depune o contestaţie.

"Vom face o contestaţie la această înregistrare pentru că nu cred că se pot înregistra cuvinte atât de uzuale. De fapt, hoteluri există cu milioanele în întreaga lume, iar «ice» este traducerea în limba engleză a cuvântului românesc «gheaţă». Nu cred că aşa ceva se poate înregistra ca marcă, dar verificăm", a declarat Leo Klingeis.

Managerul complexului turistic de la Bâlea Lac realizat din gheaţă şi zăpadă a afirmat că, începând de luni, denumirea construcţiilor este "Hotelul de Gheaţă 2010", denumirea fiind schimbată din "Ice Hotel 2010".

"Nu vrem să ne ceară despăgubiri în cazul în care se dovedeşte că au dreptate, aşa că toate biletele, comunicarea şi numele oficial au fost schimbate, denumirea fiind tradusă în limba română. De astăzi (luni - n.r.) hotelul se numeşte Hotelul de Gheaţă", a declarat managerul complexului turistic de la Bâlea Lac.

×