x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conducerea Poliţiei de Frontieră Timiş a demisionat

Conducerea Poliţiei de Frontieră Timiş a demisionat

de Mircea Opris    |    16 Mar 2011   •   14:32
Conducerea Poliţiei de Frontieră Timiş a demisionat

156622-seful-ijfp-timis.jpgŞeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş, comisarul Cornel Iureş, precum şi adjunctul acestuia, comisarul Ioan Mudure, şi-au dat demisia miercuri. Alături de aceştia au mai demisionat, în grup, alţi patru frontierişti cu funcţie de conducere: şeful biroului combaterea infracţiunilor transfrontaliere, subcomisarul Iosif Nicoară, şeful STCS, comisarul şef Marius Dinu, adjunctul şeful sectorului Moraviţa, comisarul şef Tudorică Marian şi şeful PCTF Moraviţa, comisarul şef Dan Rovinar.

 

Atât şeful demisionar cât şi adjunctul său au declarat că şi-au dat demisia din motive personale. Cu toate acestea, demisiile survin chiar în perioada în care reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române au început încă de luni un control la nivelul I.J.P.F Timiş. Demisiile de miercuri vin după ce, în urmă cu o lună,  chiar  cu sprijinul conducerii Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş s-a instrumentat cel mai mediatioyat dosar de corupţie în vîmile bănăţene din 1990 încoace, caz soldat cu peste 140 de reţineri şi aproape 100 de arestări.

 

În ceea ce priveşte aceste demisii zvonurile sunt contradictorii. Unele surse din IJPF Timiş susţin că actuala conducere trebuia să plece după ce a colaborat cu alte structuri la depistarea propriilor subalterni care au fost bănuiţi a fi implicaţi în acte de corupţie şi contrabandă cu ţigări. Aceleaşi surse suţin că ofiţerii demisionari vor primi alte posturi în late structuri ale MAI.

 

Pe de altă parte, numele unora dintre demisionari apar în investigaţiile procurorilor anticorupţie dar şi în declaraţiile date la DNA de către cei arestaţi pentru luare de mită şi aderare la un grup infracţional organizat.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă, se face o evaluare a factorilor de decizie de la nivelul inspectoratului, precum şi de la sectoarele din subordinea acestuia. „Este vorba despre o continuare a evaluărilor începute acum o lună la Suceava, apoi în Caraş-Severin. În cele două judeţe, mai mulţi şefi şi-au dat demisiile, majoritatea fiind cercetaţi în prealabil”, a mai spus Fabian Bădilă.

×