x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conflict - Gabriel Resorces vs Fundaţia Soros

Conflict - Gabriel Resorces vs Fundaţia Soros

de Jurnalul National    |    29 Aug 2007   •   00:00
Conflict - Gabriel Resorces vs Fundaţia Soros

Preşedintele Gabriel Resources, Alan Hill, susţine că afirmaţiile publicate pe pagina de internet a Fundaţiei Soros, potrivit cărora proiectul minier Roşia Montană va duce la "dinamitarea a patru munţi", distrugerea a 958 de gospodării şi "demolarea localităţii", sunt neadevărate.

"In limbajul Fundaţiei Soros, proiectul Roşia Montană este definit prin «dinamitarea a patru munţi», «distrugerea a 958 de gospodării» şi «demolarea localităţii». Nimic din toate acestea nu este adevărat", a declarat Hill, preşedinte şi director general executiv al Gabriel Resources şi Roşia Montana Gold Corporation, intr-o scrisoare deschisă adresată Renatei Weber, preşedintele Fundaţiei Soros in Romănia.


STUDIU DE CAZ.
Pe pagina de internet a Fundaţiei Soros este postat un studiu de caz in care se arată că derularea proiectului Roşia Montană va avea efecte negative asupra locuitorilor şi mediului. "Concret, proiectul minier presupune dinamitarea a patru munţi - Cărnic, Cetate, Orlea şi Jig - din imediata apropiere a Roşiei Montane, demolarea aşezării şi crearea unui iaz de deversare a reziduurilor de cianuri de 600 de hectare in Valea Cornei. Proiectul are in vedere distrugerea a 958 de gospodării, 10 biserici aparţinănd cultelor ortodox, romano-catolic, greco-catolic, reformat, unitarian şi deshumarea a zece cimitire", conform datelor Fundaţiei Soros. In replică, Hill susţine in scrisoarea datată 20 august şi transmisă marţi presei că afirmaţiie Renatei Weber reflectă o acţiune concertată impotriva proiectului minier de la Roşia Montană şi induce in eroare persoanele interesate de proiect.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: verde! soros fundaţiei soros funda