x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consilier local atacat cu spray lacrimogen

Consilier local atacat cu spray lacrimogen

de Mircea Opris    |    04 Apr 2009   •   00:00
Consilier local atacat cu spray lacrimogen

Cristian Anton, consilier în Consiliul Local Timişoara, a fost atacat cu spray lacrimogen, ieri la ora prânzului, în plină stradă, de agenţi ai Poliţiei Comunitare.



Acesta a vrut să-şi recupereze tortul cumpărat pentru ziua fetiţei sale din maşina care tocmai îi fusese ridicată pentru parcare în loc nepermis. Conducerea Poliţiei Comunitare recunoaşte incidentul, dar refuză să comenteze dacă agenţii au comis sau nu un abuz, până la finalizarea anchetei interne care să elucideze împrejurările.

Incidentul în care a fost implicat consilierul local PSD Cristian Anton s-a petrecut ieri în zona Pieţei Badea Cârţan. Acesta a parcat maşina în faţa unei cofetării pentru a cumpăra un tort, întrucât ieri a fost ziua fiicei sale. A dus tortul în maşină şi s-a reîntors la cofetărie să îl achite. Între timp, angajaţii Administraţiei Domeniului Public au ridicat maşina parcată în loc nepermis.

Cristian Anton şi-a recunoscut greşeala şi i-a rugat pe zeloşii adepişti să îl lase să recupereze tortul din maşină, urmând ca apoi să achite amenda şi să recupereze autoturismul. Cei care ridicau maşinile au refuzat. "Am vorbit omeneşte cu ei. Le-am spus că nu pot merge fără tort la ziua fetiţei mele, care împlineşte 3 ani şi toţi colegii ei de la grădiniţă aşteptau cu nerăbdare surpriza. Nu m-am luat de ei. Poliţiştii comunitari care vegheau la buna desfăşurare a operaţiunii au apărut imediat, mi-au dat cu spray-ul paralizant în ochi şi m-au agresat pe domeniul public", ne-a declarat consilierul local, căruia i s-a făcut rău din cauza efectelor gazelor iritante.

AGRESIUNE FILMATĂ
Întreaga altercaţie a fost înregistrată de camerele video din zonă şi de telefoanele mobile ale celor câţiva trecători aflaţi întâmplător în zonă. Conducerea Poliţiei Comunitare a declanşat o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat şi dacă agenţii săi au acţionat conform regulamentului instituţiei, subordonată, culmea ironiei, chiar Consiliului Local Timişoara. "Nu pot să vă dau prea multe detalii", au fost singurele cuvinte ale Danei Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara.

Sute de plângeri

Acest incident nu este unul singular. Sute de timişoreni se plâng de faptul că le sunt distruse maşinile atunci când sunt ridicate pe trailer, de pe locuri interzise parcării. Mai mult, şoferii se plâng de angajaţii ADP, care blochează roţile maşinilor, deşi şoferii plătesc parcarea prin SMS, însă confirmările nu ajung instantaneu, aşa cum ar trebui, în dispeceratul ADP. Poliţia Comunitară are câteva zeci de procese cu timişorenii care au contestat amenzile primite pentru parcare în zone interzise, mai ales din cauză că poliţiştii comunitari aplică amenzi chiar şi maşinilor ce staţionează în zonele şi pe străzile cu parcări în sistem Telpark.

×
Subiecte în articol: observator