x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Constantin, despre modificarea Codului rutier: Se poate regla din mers

Mihai Constantin, despre modificarea Codului rutier: Se poate regla din mers

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2024   •   16:15
Mihai Constantin, despre modificarea Codului rutier: Se poate regla din mers

MAI poate avea inițiativa unei ajustări a Codului rutier, care prevede că se suspendă permisul șoferilor care cer să fie testați antidrog la INML, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin: „lucrurile acestea se port regla și ele din mers, să rămânem în domeniul auto”.

„În ședință de guvern nu s-a discutat. În cadrul guvernului, care poate implica discuții pregătitoare pentru o eventuală modificare de act normativ nu am cunoștiință. Cred că speța e la cel care a inițiat actul normativ, MAI. De acolo trebuie să vină și inițiativa unei ajustări. De altminteri, cred că am fost cu toții martorii mai multor ajustări,munele postfactum, altele anticipate prin dialogul economic și social. Lucrurile de pot regla fin, pentru ca instrumentele, chiar dacă au și o dimensiune coercitivă - trebuie să ne disciplinăm comportamentul public, în trafic, să fiu specific speței, dar lucrurile acestea se port regla și ele din mers, să rămânem în domeniul auto”, spune Mihai Constantin.

Comunitatea Declic a lansat o petiție prin care îi cere premierului Marcel Ciolacu să anuleze ordonanța de urgență 84/2024.

Declic arată că prevederile OUG suspendă permisul șoferilor care cer să fie testați antidrog la INML. Șoferii fie acceptă să fie testați cu aparatele rapide, unde un test din două pozitive e fals pozitiv, fie rămân fără permis chiar și un an, până când sosesc rezultatele analizelor oficiale.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: constantin codul rutier test